hurriyet
17 Ocak 2012 Salı
TUZLU VE COREKOTLU PASTANE KURABIYESI
TUZLU PASTANE KURABIYESI ENFESSS YANI
BENI BILIRISINZ (ARKADASLARIM YANI)KOLAY KOLAY BISEY BEGENMEM EGER SITEMDE BISEYI PAYLASTIYSAM DEMEKKI GUZELDIR SIDDETLE TAVSIYE EDERSEM O ZAMAN MUHAKKAK DENEMELISINIZDIR DEMEKTIR AMA HARFI HARFINE UYGULAYIN COK LEZZETLI BIR KURABIYE BEN BAYILDIM DESEM INANIRMISINIZ HADI YAPINDA BU BAYILAN BAYANI AYILTIN:)))lutfen bu kurabiyeyi yaparken tarife birebir uyun yoksa ayni lezzeti alamazsiniz
Malzeme listesi:
250 gram yumuşamış TEREYAGI
1 çay bardağı sıvı yağ,
3 su bardağı un,(AZ GELIRSE EKLEYEBILIRISINIZ)
2 SU BARDAGI NISASTA
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı çörekotu,
1 paket kabartma tozu,
1 buçuk tatlı kaşığı tuz,
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı.
YAPILISI
1-Yumurta sarısını kenara ayırınız,oda sıcaklığındaki margarini bir kaba koyarak,malzemeleri üzerine ilave ederek yoğurma işlemine başlayınız.çörekotunu da ilave ediniz.çörekotunu sevmeyenler olabilir, dilerseniz katmayabilirsiniz ama inanın bana lezzetine doyamayacaksınız.ben pek sevmeme rağmen çörekotunu,bayılarak yedim itiraf etmeliyim ki...
2-Unu ve kabartma tozunu eleyerek eklemeyi ihmal etmeyiniz.kulak memesi kıvamında bir hamur oluncaya dek yoğurunuz.3-Tezgahın yada düz bir zeminin üzerinde iki yada üç adet uzun,ince rulolar oluşturunuz.Ve oluşturduğunuz ruloları bir bıçak yardımıyla verev bir şekilde kesiniz.Dilimleri çok iri kesmemenizi öneriyorum.
4-Kestiğiniz dilimlerin üzerine bir çatal yardımıyla hafifçe bastırınız ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriniz.Ve çayınızın yanında servis yapınız..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder