iste olay burda enfes bir kurabiye yenildigi zaman agizda dagilip un olan tabiri caizse kus olup ucan bir kurabiye siddetle tavsiye edrim hatice ablama yapmistim aksam bana yemege geldiginde kenside damak zevki agir bir hanimdir kolay kolay biseye guzel demezz ama bu kurabiylere bayildi desem yeridir tarifimiz asagida afiyet olsun
MALZEMELER
* 250 gr tereyagi ( oda sicakliginda)
* 1 su bardagi pudra sekeri
* 2 yumurta
* Yarim su bardagi sivi yag
* 2 su bardagi nisasta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldigi kadar un VR 1 BUCUK SU BARDAGI RONDODAN GECIRILMIS FINDIK(IRILI UFAKLI PARCALAR HALINDE
* Tereyagini, sekeri, yumurtayi, siviyagini krema kivamina gelene kadar karistirin,
* Karisima, nisastayi, kabartma tozunu, vanilyayi ilave edin ve aldigi kadar un ile yogurun.
* (hamuru ben bi gece buzdolabinda beklettim diger dun findigi karistirip yogurdum
* sonra sekil verip firina attim ama isiniz aceleyse aynigun yapipta pisirebilirsiniz)
* 175 derecede önceden isinmis firinda, üstleri beyaz kalacak sekilde pisirelim
* afiyet olsun
GERCEK PASTANE POGACASI karakoy pogacas
MALZEMELER
1 paket 250 gr tereyagi (2 stick)
2 yumurta (sarilardan biri ustune kalanlar icine)1 cay bardagi siviyag (en kucuk boy cay bardaklarindan)
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi sut
1,5 tatli kasigi maya
1 cay kasigi seker
1,5 tatli kasigi tuz
Yaklasik 4 cup un (1 kg)
1.5 cup (Buyuk su bardaklarindan) kirik peynir
Arzuya gore istediginiz kadar maydonoz.
Uzerini suslemek icin corek otu
YAPILISI
toz malzemelri karistiralim oratsini acalim icine eritilmis tereyagini sivi yagi sut yogurt ve yumurta aklarini ekleyeleim kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim resimdeki gibi ama benimkinin unu biraz fazla geldi
sonra hic bekletmeden sekil verelim tepside mayalandirmaya birakalim 30 dk sonra resimdeki gibi catalla sekil verelim
ustune yumurta sarisini surelim corek otunu serpelim
onceden isitilmis 200 dereceli (370f) firinda uzeri kizaran kadar pisirelim ilidiktan sonra servis yapalim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder