hurriyet

PASTALAR


TRAMISUUUUUMMM -2
View TIRAMISU TARIFI-2


MALZEMELER
6 YUMURTA
6 YEMEK KASIGI UN
6 YEMEK KASIGI NISASTA
6 YEMEK KASIGI PUDRA SEKERI
6 YEMEK KASIGI ILIK SU
YARIM CAY BARDAGI BADEM SURUBU
2 YEMEK KASIGI KAKO+1YEMEK KASIGI TURK KAHVESI

KREMASI ICIN:
5 BARDAK SUT
1 BARDAK UN
1 BARDAK SEKER
150 GRAM TEREYAGI
3 YUMURTA SARISI(KALAN BEYAZLARI PANDISPANYADA KULLANABILIRSINIZ)
1 PAKET LABNE PEYNIRI

PANDISPANYAYI ISLATMAK ICIN
ISTEDIGINIZ NESKAFE KARISIMI

KENARLARI ICIN 1 PAKET KEDI DILI


YAPILISI
ILK ONCE PANDISPANYAMIZI YAPALIM.YUMURTANIN SARILARINI VE BAYAZLARINI AYRI BIR KABA ALALIM IKISINI AYRIRI AYRI PUDRA SEKERINI BOLUSTUREREK YANI YARISINI BEYAZINA YARISINIDA SARISINA EKLEYIP IYICENE CIRPIYORUZ YUMURTANIN SARISININ RENGI DONUP NERDEYSE MAYONEZ KIVAMINA GELECEK SEKILDE,BEYZAINI ISTE IYICE CIRPIP KREAM SANTI KIVAMINA GELENE KADAR CIRPIYORUZ.YUMURTANIN SARISININ ICINE SIRASIYLA UNU NISASTAYI SUYU BADEM SURUBUNU VANILYAYI KABARTMA TOZUNU EKLIYORUZ HAFIF KARISTIRIYORUZ UZERINE YUMURTANIN BEYZANIDA EKLIYORUZ YINE BIRBIRINE IYICE KARISANA KADAR CIRPIYORUZ EN SON ICINE KAKOYO EKLEYIP TAHTA KASIKLA KARISTIRALIM ORTA BOY KELEPCELI KALIBIMIZI MARGARINLE YAGLIYORUZ KEK HAMURUMUZU DOKUYORUZ(ISTERSENIZ KUCUK BOY KELEPCELI KALIBINIZDADA PISIREBILIRSINIZ)PANDISPANYAYI 180 DERECELI(350F)AYARLI FIRINDA PISIRIYORUZ
TENCEREYE SUTU UNU TEREYAGINI YUMURTA SARISINI VE SEKERI EKLEYIP KARISTIRA KARISTIRA MUHALLEBI KIVAMINA GELENE KADAR PISIRIYORUZ OCAKTAN ALIP MIKSERLE 5 DK KADAR CIRPIYORUZ ICINE KREM PEYNIRIDE EKLEYIP IYICE BIRBIRLERINE YEDIRENE KADAR CIRPIYORUZ PANDISPANYAYI IKI PATA AYIRIYORUZ AYIRKEN PANDISPANYA KEKIN SOGUK OLMASINA DIKKAT EDINIZ ORTABOY KELEPCELI KALIBINICINE PANDISPANYA PATLARINDAN BIRTANESINI YERLESTIRIN NESCAFE ILE KEKIN HERTARAFINI ISLATIN SONRA RESIMDEKI GIBI KEDIDILINI KENARLARA YERLESTIRIN
   
SONRA UZERINE KREMAMIZI DOKUP 15 DK BUZDOLABINDA BEKTELIM BUZDOLABINDA BEKLETTIKTEN SONRA CIKARTIP 2.PANDISPANYA PATINI YERLESTIRELIM VE UZERINI NESCAFE ILE ISLATAIP KALAN KREMAYI DOKELIM BUZDOLABINDA MINIMUM 1 GECE BEKLETELIM MISAFIR GEMEDEN ONCE UZERINE NESCAFE VE KAKO KARISIMI DOKELIM. TIRAMISUYU SERVIS TABAGINA ALIP KELEPCEYI CIKARTALIM VE ISTERSENIZ BIR KURDELE ILE SUSLEYEBILIRSINIZ AFIYET OLSUN


YINE BIR MISAFIR GUNUYDU BUGUN
SABAH ERKEN KALKIP HEYCANLA MISAFIR ICIN SOFRAYI KURMAYA BASLAMAK NE GUZEL BI  DUYGU HERSEYI OZENE OZENE SERVISLIKLERE KATIP MASAYI DUZENLEMEK VE KENDI EMEGIN ILE HAZIR HICBIRSEY KULLANMADAN IKRAMLARI MISAFIRLERE TADDIRTMAK TABAKLARDAKI HERSEYIN BITMESI VEEEE BEGENILIP TARIF ISTENMESI YOKMU...ISTE EN MUHTESEM DUYGU BU PEKI YA SONRASI YANI MISAFIR GITTIKTEN SONRASIIII KABUSMU DESEM:))ORTADA KALAN ONCA BULASIIIIKK VE SENI BEKLIYEN BIR SURU ISS...
AMA OLSUN CANIM YINEDE MISAFIR AGIRLAMAK COK GUZELLLL...
YINE BI MISAFIR DAVETINDEN SITEYE EKLENMESINI BEKLEYEN TARIFLERIMDEN BIR TANESIIII OKADAR COK TARIFIM BIRIKMISKI ANLATAMAM  COK GUZEL BI TARIF GERCEKTEN TUTUYOO MUTLAKA DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM

EKLER PASTA
DSCN1844RSCN1886 
dscn1845








  MALZEMELER

2 bucuk su bardagi su
2 su bardagi un
125 gr tereyagi yada margarin
4 yumurta


KREMA MALZEMELERI
kremasi icin
2 bucuk su bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 CAY BARDAGI NISASTA VE UN KARIMI
1 kucuk paket heavy whiping crema(sivi krema)
suyun tamamini tencereye alalim kaynadiktan sonra  tereyagini ekleyelim tereyagi eridikten sonra unun hepsini birden kaynayan suya atalim ve karistira karistira 2 dk pisirelim hemen ocaktan alip bir derin kaba bosaltalim hamurumuzu miksere hamur cirpici ucunu takalim ve 5 dk cirpip ilItalim hafif iliyinca icine yumurtalari kiralim cirpmaya devam edelim 1 cay kasigi kabartma tozunu ekleyelim hamur kivamina gelene kadar cirpalim hazir olan hamuru sikma torbasina ekleyelim ve yagli kagit serili tepsiye sikalim firinimizi 350f(180derece)firinda pembelesene kadar pisirelim 45 dk kadar ama bu sure uzayadabilir yada daha azda olabilir resimdeki gibi goruntusu olacakfirini kapatalim soguyana kadar cikarmayalim
NOT:BEN HAMURU  UZUN SIKTIGIMI ZANNEDIP KESMISTIM AMA PISINCE SISIP BOYLE TOMBIK OLDULAR

  DSCN1844yapilis asamasi profiterol tarifimle ayni ayrintili resim icin pastalar sayfamdaki profiterol tarifime bakiniz



DSCN1838
  DSCN1836 
DSCN1826
CIKOLTAYA BAYILIRIM KI ZANNEDERSEM SEVMEYENINIZDE YOKTUR.HER MUTFAGA GIRIDIGIMDE MEYVELI YAS PASTA YAPACAM DIYE GIRIYORUM AMA CIKOLTALI YAYPI CIKIYORUM BILMIYORUM AMA PSIKOLOJIK HERHALDE MUTFAGA GIRDIMMMI KENMI KAYBEDIYORUM RESMEN BISEYLER YAPMAYI YEDIRMEYI COK SEVIYORUM YEMEYIDE SEVIYORUM AMA BAZENDE HIC YEMEKLE ARAM OLMUYO NASIL BI TIP INSANSAM ARTIK BAZEN BIR OTURUSTA BIRSURU SEY YIYEN BEN BAZENDE BAKIYORUMKI GUNBOYU BIR MANDALINA YADA 1 ELMAYLA DURUM BISEY YEMEDIGMI FARKEDIYORUM NE TUHAF AMA TEK BILDIGIM SEY YESEMDE YEMESEMDE KILO ALIYORUM SU LOS ANGLESIN HAVASI BANA YARIYOR KILO ALDIRYO AMA TURKIYEYE GIDINCE HEPSINI VERIYORUM DEDIM YA COK TERS BIR INSANIM MILLET TURKIYEYE GIDINCE KILO ALIYO BURADA VERIYO BEN ISE BURADA YAG DEPOLARIMI TOPLAYIP TURKIYEDE BOSALTIYORUM RESMEN:))COK GEVEZELIK YAPTIM GALIBA SIZIDE SIKMADAN BU MUHTESEM PASTAMIN TARIFINE GECELIM GORUNTU ISTEDIGIM GIBI OLMADI AMA TADI SAHANEYDI

ONEMLI BIR NOT LUTFEN OKUYUN

RABBIM ISTEMESEYDI BEN HICBIRSEYI BUKADAR GUZEL YAPAMAZDIM VE ARKADASLARIM BEGENMEZDI BINLERCE SUKUR VE HAMD OLSUNKI RABBIM BENDEN BU GUZELLIGININDE MAHRUM ETMEMIS BANADA BIR YETENEK VERMIS O VERMESE VE ISTEMESZE BEN YAPAMAZ VE BU KADARDA GAYRETLI OLAMAZDIM NE KADAR SUKR ETSEM AZ BILYORUM BINLERCE KEZ ELHAMDULLILLAH VE DAHA DOGRUSU RABBIM HERKESE AYRI AYRI DALDA YETENEK VERMIS ARKADASLAR SIZLER SUKR EDIN VE ELHAMDULLILAH DEYIN!……………

BEN HER ZAMAN ICIN PANDISPANYAMI VE KREMALARIMI 2 GUN ONCEDEN HAZIRLARIM ILK GUN PANDISPANYAYI VE KREMAYI HAZIRLAR 1 GECE DOLAPTA BEKLETIRIM IKINCI GUN ISE  PANDISPANYAYI KATLARA AYRIR ARA KREMASINI SURERIM VE GUZELCE DUZGUN BISEKILDE TABAGA YERLESTIRIIM STREC BANDLA SARAR BUZDOLBINDA  BIR GECE DAHA BEKLETIRIM DIGER GUN YANI MSAFIRLERIN GELECEGI GUN MISAFIR GELMEDEN ENAZ 3 SAAT ONCE KREM SANTI ILE KABLAR UZERINI SUSLER SERVIS EDENE KADAR DOLAPTA TUTARIM EGER BOYLE YAPARSANIZ COK MEMNUN KALIRSINIZ PASTANIZDAN BUNLARDA BENIM  PUF NOKTALARIM

ISTE MALZEME SIRASI
7 yumurta
7 yemek kasigi un
7 yemek kasigi nisasta
4 yemek kasigi kakao
1 cay bardagi ilik su
yarim cay bardagi badem surubu(yoksa herhangi bir meyve suyu kullanabilirsiniz)
10 yemek kasigi pudra sekeri
ARA KREMASI ICIN(CIKOLATALI GANAJ)
1 orta boy kutu heavy whipping crema(1 paket sivi krema)
1 paket damla cikolata(amerika icin extra small olaak turkiye icinde eritmelik kuvetur cikolata)
1 cay baradagi pudra sekeri
1 paket crema sertlestiricisi
UZERINI SIVAZLAMAK ICIN
1 KUTU ORTA BOY HEAWY WHIPPING CREMA
1 paket krema sertlestiricisi(yoksa 2 paket vanilya ve 1 su bardagi fazladan pudra sekeri)
2 su bardagi pudra sekeri
4 yemek kasigi kakao

YAPILISI
YUMURTANIN SARILARINI VE BAYAZLARINI AYRI BIR KABA ALALIM IKISINI AYRIRI AYRI PUDRA SEKERINI BOLUSTUREREK YANI YARISINI BEYAZINA YARISINIDA SARISINA EKLEYIP IYICENE CIRPIYORUZ YUMURTANIN SARISININ RENGI DONUP NERDEYSE MAYONEZ KIVAMINA GELECEK SEKILDE,BEYZAINI ISTE IYICE CIRPIP KREAM SANTI KIVAMINA GELENE KADAR CIRPIYORUZ.YUMURTANIN SARISININ CINE SIRASIYLA UNU NISASTAYI SUYU BADEM SURUBUNU VANILYAYI KABARTMA TOZUNU EKLIYORUZ HAFIF KARISTIRIYORUZ UZERINE YUMURTANIN BEYZANIDA EKLIYORUZ YINE BIRBIRINE IYICE KARISANA KADAR CIRPIYORUZ EN SON ICINE KAKOYO EKLEYIP TAHTA KASIKLA KARISTIRALIM ORTA BOY KELEPCELI KALIBIMIZI MARGARINLE YAGLIYORUZ KEK HAMURUMUZU DOKUYORUZ(ISTERSENIZ KUCUK BOY KELEPCELI KALIBINIZDADA PISIREBILIRSINIZ)PANDISPANYAYI 180 DERECELI(350F)AYARLI FIRINDA PISIRIYORUZ
CIKOLATALI GANAJ YAPIMI
sivi kremayi bir tencereye aliyoruz ocaga katip kaynamaya yakin cikolatalri katip karistira karistira iyice eritiyoruz ocaktan liyoruz  kremayi kaynatmiyoruz mikserin en yuksek ayarinda pudra sekerini ekleyip iliyana kadar cirpiyoruz daha sonra krema sertlestiricisinide ekleyip 10 dk cirpiyoruz bu islem bittikten sonra 1 gece mutlaka dolapta bekletiyoruz.
USTUNU SIVAZLAMAK ICIN
SIVI KREMAYI PUDRA SEKERINI VE KREMA SERTLESTIRICISINI DERIN BIR KABA KOYUP IYICE CIRPIYORUZ COK KATI BIR KIVAM OLANA KADAR KAKOYUDA EKLIYELIP CIRPIYORUZ BUZDOLABINDA PASTAYI KABLAYANA KADAR BEKLETIYORUZ
SOGUK OLAN KEKI IKIYE YADA UCE  AYRIYORUZ ARALARINA DUZGUN BISEKILDE CIKOLATALI GANAJ SURUYORUZ ISTERSENIZ FINDIK CEVIZ TARZI KAVRULMAMIS TAZE KURUYEMIS  EKLEYEBILIRSINIZ BU ISLEMI YAPTIKTAN SONRA UZERINI HAZIRLADIGIM KAKAOLU KREM  SANTI ILE SIVAZLIYORUZ ISTEDIGIMIZ GIBI SUSULUYORUZ BEN UZERINE CIKOLATA RENDELEDIM KONSERVE KIRAZ EKLEDIM KREMA TORBASINA KREAM SANTIYI DOLDURDUM BUYUK BOY YILDIZ UCU TAKTIM VE SEKIL VERDIM MISAFIRLERIM COK BEGENDILER






View rulo pasta

MALZEMELER

6 YUMURTA
5 YEMEK KASIGI UN
5 YEMEK KASIGI NISASTA
8 YEMEK KASIGI PUDRA SEKERI
1 PAKET VANILYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YARIM CAY BARDAGI BADEN SURUBU(CORN SURUPTA OLABILIR)
YARIM CAY BARDAGI SICAK SU

KREMA MALZEMESI

3 BARDAK SUT
1 CAY BARDAGI NISASTA VE UN KARISIMI
1 CAY BARDAGI PUDRA SEKERI
1 YUMURTA
2 YEMEK KASIGI TEREYAGI
1 PAKET VANILYA
2 TANE MUZ
VE UZERINI SUSLEMEK ICIN KREM SANTI

GEREKLI MALZEMELER

DIKDORTGEN TEPSI VE YAGLI KAGIT

YAPILISI

ONCELIKLE KREMA MALZEMELERINI HEPSINI BIR TENCEREYE ALIYORUZ VE ORTA ATESTE MUHALLEBI KIVAMINA GELENE KADAR PISIRIYORUZ.PISEN KREMAYI BUZDOLABINDA SOGUTUYORUZ.
DIGER TARAFANDAN DERIN IKI KABIMIZI ALIYORUZ YUMURTANIN BEYAZINI BIRINE SARISINI BIRINE ALIYORUZ PUDRA SEKERINI 2 KASIK YURTANIN BEYAZINA GERI KALANINIDA SARISINA EKLIYORUZ SIRASIYLA ONCE YUMURTANIN SARISINI MIKSERLE RENGI DONENE KADAR YANI SARILIKTAN CIKIP BEYAZLASANA KADAR CIRPIYORUZ SONRA YUMURTANIN BEYAZINI KREM SANTI KIVAMINA GELENE KADAR CIRPIYORUZ YUMURTANIN SARISINA SIRASIYLA SICAKSU VE BADEM SURUBUNU EKLIYORUZ UNU KABARTMA TOZUNU VE VANILYAYIDA EKLIYORUZ EN SON YUMURTANIN BEYAZINIDA EKLIYORUZ VE GUZEL BI KEK HAMURU ELDE EDIYORUZ.TEPSIMIZE YAGLI KAGIDIMIZI SERIYORUZ UZERINE KEK HAMURUMUZU HER TARAFINA ESIT  YAYILACAK SEKILDE DAGITIYORUZ TEPSIYI HAFIF YERE CARPARAK BU ISLEMI YAPABILIRSINIZ DAHA SONRASINDA FIRNIMIZI 350F (180 DERECE) AYARLIYORUZ.KEKIMIZI PISIRIYORUZ YAKLASIK BI 10 DK 3-4 DK  DAHA AZ OLABILR YADA 4 DK DAHA FAZLA OLABILIR FIRININIZA GORE DEGISIR.SIZ PISDIGINI ANLARSANIZ ZATEN.PISEN PANDISPANYAYI FIRINDAN ALIP SICAK IKEN TEPSININ KISA OLAN TARAFINDAN SONUNA KADAR RULO SARIYORUZ UZERINE MUTFAK HAVLUSU ATIP YARIM SAAT BEKLETIYORUZ BEKLEDIKTEN SONRA RULOYU  HAFIF ACIYORUZ YARIM SAAT DAHA UZERI ORTULU BEKLETIYORUZ  PANDISPANYADA KREMADA SOGUK OLMALI YOKSA DUZGUN SEKIL ALMIYOR SOGUK OLAN KREMAYI PANDISPAYAYA DUZGUN BI SEKILDE SURUYORUZ MUZLARI UZUNLAMASINA RULO YAPACAGIMIZ KISMIN YANINA YANI RULO YAPARKEN KISA TARAFINDAN YAPMISTIK YA ISTE YINE AYNI SEKILDE ORAYA MUZU SOYDUKTAN SONRA GUZELCE DIZIYORUZ PANDISPANYAYI YAVASCA DUZGUN RULO YAPIYORUZ.ARALARDAN CIKAN KRAMAYI PASTAYA SURUYORUZ UZERINE KUREM SANTI ILE SIVAZLIYORUZ ISTEDIGIMIZ GIBI SUSLUYORUZ BEN KENARLARINA FINDIK UZERINEDE CIKOLATA RENDELEDIM COK LEZZETLI OLDU ISTERSENIZ SIZDE AYNISINI YAPABILIRSINIZ

    






PROFITEROLUMUN YENI RESMI 










                                             yukaridaki pasta ise medovik pasta  rus pastasi honey cake
MEDOVIK PASTA(RUS PASTASI)



MALZEMELER

Hamur İçin:

.3 yumurta
.120 gram tereyağ veya margarin
.1 çay bardağı kadar şeker
.3 çorba kaşığı bal (kalitelisini tercih edin,hamurun kıvamını doğrudan etkiliyor.)
.1.5 paket kabartma tozu (orijinalinde karbonat kullanılıyor ben  kabartma tozu ile pişirdim)
.4 su bardağı kadar un
.1 paket vanilya


KREMASI ICIN
sakizli muhallebi
isterseniz hazir paket kullanun 3 paket
isterseniz bu tarifi uygulayin
MALZEMELER
* 5 bardak süt
* 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 1 kahve fincanı un
* 1.5 bardak toz şeker
*2 TANE DAMLA SAKIZI FALIM OLSUN

UZERI ICIN
1 paket KUVETUR CIKOLATA
VE KREM SANTI


ILK ONCE KREMAMIZI YAPALIM

KREMANIN YAPILISI
Geniş bir tencerede yağı erittikten sonra unu tencereye katın. Sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin. Sakızı tencereye koyun. Oluşan karışımı 15-20 dakika kadar mikser ile çırpın.ve sogumaya birakin
orjinalinde farkli bir krema kullaniliyor ama ben bunu  kullanmak istedim
cok guzel o oldu bence


HAMURUNUN YAPILISI
.ILK ONCE  üç yumurta ve şekeri iyice çırpınız.
.3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtınız.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişiriniz ( en fazla 1 dk)
.Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave ediniz.
.Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katınız.
.Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde ediniz.
.Hamuru 6' eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açınız. (en kucuk kelepceli kalibinizin tabaniyla  ölçün ve onunla actiginiz hamuru kesin resimdeki gibi
       
    
 Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 6-7 dk pişiriniz (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
.diger kalan bezelerinizide acip ayni islemleri yapiniz ayni boyutta olamsini sağlayınız.Artan kenarları toplayaniz isterseniz onlarida pisirip kurabiye niyetinde yiyebilirsiniz
.en kucuk kelepceli kalibimiza Pişen bisküvilerden teker teker alıp katalim  ve biskuvileri katarken aralarina  / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak.en son ustununede kremamizi dokelim ve kalibin icinde 1 saat sogumaya birakalim
kuvetur cikolatamizi benmari usulu eritelim eritikten sonra pastanin ustune dokelim.ve kelepceli kalibimizla birlikte dolabakatalim cikolatanin donmasini bekleyelim.cikolata donduktan sonra uzerini aluminyum fulyoyla kapatalim en az 1 gece buzdolabinda beklemeli.(ben 3 gun oncesinden yaptim susulemesinide arkadaslarimin gelmesine 1 saat kala yaptim)buzdolabinda 1 gece bekletikten sonra kelepceli kaliptan cikartalim(sadece kelepceli ksimini cikartmaniz yeterli)kenarlarini dikatli bir sekilde krem santi ile sivazlayalim.uzrinide istedigimiz gibi suslyelim.servis yaparken uzerine bal dokup yapalim cunku tadi oyle anlasiliyor afiyet olsun.




PROFITEROOLL




uzun bir arastirmanin sonunda butun buldugum tarifleri karistirp cikarttim ve ekledim kendi tarifimi ortaya cikarttim cok guzel bir tarif oldu ici bos sis bir profiterol yaptim ve yapip bizluga attim mutlaka dedyin ben denedim memnun kaldim 
iste tarifimiz

MALZEMELER

2 bucuk su bardagi su
2 su bardagi un
125 gr tereyagi yada margarin
4 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu


kremasi icin
2 bucuk su bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 kucuk paket heavy whiping crema(sivi krema)

UZERI ICIN
hazir paketten aldigim cikolta sosunu kullandim

YAPILISI

suyun tamamini tencereye alalim kaynadiktan sonra  tereyagini ekleyelim tereyagi eridikten sonra unun hepsini birden kaynayan suya atalim ve karistira karistira 2 dk pisirelim hemen ocaktan alip bir derin kaba bosaltalim hamurumuzu miksere hamur cirpici ucunu takalim ve 5 dk cirpip ilItalim hafif iliyinca icine yumurtalari kiralim cirpmaya devam edelim 1 cay kasigi kabartma tozunu ekleyelim hamur kivamina gelene kadar cirpalim hazir olan hamuru sikma torbasina ekleyelim ve yagli kagit serili tepsiye sikalim firinimizi 350f(180derece)firinda pembelesene kadar pisirelim 45 dk kadar ama bu sure uzayadabilir yada daha azda olabilir resimdeki gibi goruntusu olacakfirini kapatalim soguyana kadar cikarmayalim








 




kremasi icin sutu nisastayi ve sekeri tencereye  alalim pisirelim muhallebi kivamina gelene kadar pisirelim pisem cremayi ocaktan alalim cirpalim ve buzdolabinin ust kisimda dondurucu kisminda 15 dk bekletelim sivi kremayi 1 cay baradagi pudra sekeri ile cirpip (kati kivam olacak)buzluktaki kremayi alip cirpilmis krema ile karistiralim hafif soguyan profiterolleri firindan cikartalim kremayi krema pompasina yada torbasina yerlestirelim ucuna ufak yuvarlak basligini takalim ve nazik  bir sekilde profiterollerin icine sikalim ve doduralim resimdeki gibi olsun




hepsini tek tek oyle yapalim ben bu islemi yaptiktan sonra hepsini posetleyip derin dondurucuya kattim misafir geldikten sonra cikartip ustune cikolta sos dokup servis etmeyi planliyorum asagidaki gibi cikolta sosunu hazir toz soslardan alip evde piriyorum o yuzden cikoata sosunun tarifi yok bende :)sorryy AFIYET OLSUN











 


TIRAMISUUUUUUUUUU

DEGISIK VE DE COK LEZZETLI AYRICA HAFIF INSANIN YEDIKCE YIYESI GELENNN LEZZETLI KARAKIZ ADI TIRAMISU AMA BEN KARAKIZ DIYORUM DISI KARA ICI BEYAZZZZZZZZZZ  AFIYET OLSUN BUNU ARKADASIM HAVVA VE ELIFE VE ONLARIN GUZEL ANNELERINE YAPMISTIM COK BEGENDILER EVEDE PAKET YAPTIK DEMEKKI GERCEKTEN BEGENILMIS LAF OLSUN DIYE DEGIL  KIMISI BEGENMESEDE BURUN ALTINDAN YOO GUZEL OLMUS DERLER YA AYY BEN OYLE DIYEMEM SAKIN SAKIN BEN PEK BEGENMEDIM DERIM BEN TAMAK TADIM DEIL DERIM:)))) KUBRA ABLAAAAAAAA VE HATICE ABLAAAAAAAAAA SIZDE BOYLESINIZ BILIYORUM BENIM GIBIIIII ACABA  IYIMI YAPIYOZ KOTUMU BILMIYORUM KIRILIYORLARMIDIR SIZCE BENCE BIZE ALISMISLARDIR KIRILDIKLARINI ZANNETMIYORUM TANIMAYANLARDA ZAMANLA ALISIYOOO GALIBAAA:)))

BU TARIFI KIBELE BANUN SITESINDEN ALDIM ONUN TARIFLERINE BAYILIYORUM YALNIZ BEN  BIRAZ DEGISIKLIK YAPTIM

ISTE TARIIIIFFFFFFFFFFFFF



Malzemeler:

400 gr labne
500 gr çırpılmış krema
9 yumurta sarısı
300 gr şeker
3 yaprak JELATIN AMA BEN HELAL  BULADIM DIYE EKLEYEMEDIM
- iki pat kakaolu pandispanya veya kedi dili
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 5 cc - 1 çorba kaşığı badem likörü ve kanyak - eklemeyedebilirsiniz ama orjinali bu
2-3 CORBA KASIGI NISASTA 2 SU BARDAGI SUT


pandispanyanin malzemelri


6 yumurta
6 çorba kasığı toz seker
3 çorba kasığı mısır nişastası
5 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kasığı limon suyu
1 çay kasığı kabartma tozu

Yapılışı:
ilk olarak pandispanya yi yapalim
yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın.kabartmatozunu, kakaou, unu ve nısastayı karıstırın ikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 26 cm. kalıba dökun.165 derecede pisirin.pisen pandispanyayi 2 pata ayirin resimdeki gibi







sonra diger taraftan
şeker ve yumurta sarılarını mikserle beyazlayana kadar SONRA BUNLARI TENCEREYE ALIP SUTU VE NISATAYI EKLEYIP KOYULASANA KADAR KARISTIRIN HIZLI BI SEKILDE DIBI  TUTMASIN PISTIKTEN SONRA 5 DK DAHA CIRPIP BUZLUKTA 10 DK SOGUTUN

kremayı yoğunlaşana kadar çırpın
labne peyniri ayrı bir kapta çırpın
SOGUMUS OLAN YUMURTALI KREMAYI , HAZIR KREMA ve labneyi karışrırın.
yaprak jelatinleri soğuk suda ıslayın yumuşayınca orta büyüklükteki cezveye alın üzeri biraz geçecek kadar su ekleyin benmari usulu jelatinleri eritin tiramisu karışımına dökün karıştırın.
bir kapta nescafeyi 1 su bardağı sıcak su ve 4 çorba kaşığı şekerle eritin ılıyınca alkolleri ekleyin ve karıştırın
pandispanyayı bolca ıslayın. tiramisu  karışımının yarısını dökün. kalan pandispanya patını yerleştirin ıslatın dolapta yarım saat dinlendirin sonra kalan tiramisu karışımını dökün düzeltin tekrar derin dondurucuya koyun bir gece dinlensin. kelepçeli kalıptan çıkarın üzerine kakao serpin servis yapın.

 

YAS PASTALAR

malzemelr

PANDISPANYASI ICIN
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 5 yemek kasigi un
  • 6 yemek kasigi nisasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 ymek kasigi kaynar su +3 yemek kasigi portakal suyu
 KREMASI ICIN

250 gram sut+3ymk kasigi daha sut
1 cay bardagi toz seker yada pudra sekeri
50 gram(2yemek kasigi)tereyagi
yarim cay bardagi un
2ymk kasigi nisasta
2yumurta sarisi
1 paket vanilya

ustu icin
kream santi(HEAWY WHIPPING CREAM)
gida boyasi

YAPILISI
yumurtanin sarisini ayri bir kaba beyzainida ayri bir kaba aliyoruz
toz sekeri ve yumurtanin sarisini katilasana ve rengi donene kadar cirpiyoruz
beyazinda ayri bir kapta krem santi kivamina gelene kadar cirpiyoruz
ondan sonra nistayi unu kbartama tozunu ve vanilyayi karistirip yumurtanin sarisina ekliyoruz
yumurtanin beyzaini ve 4 yemek kasigi kaynar suyuda ekleyip karistiriyoruz enson eger varsa badem ozu yagi 2 damla kadar ekleyip kasikla karistiriyoruz 3lu kelepceli yuvarlak kaliplarin en kucugune dokup onceden isitilmis 180 derece (amerika icin 350) kek pisiriyoruz pistikten sonra cikartip islak bezin ustune koyuyoruz soguduktan sonra kaliptan cikartiyoruz kaliptan cikan keki 1 saat sonra 3 katli keiyoruz diger yandan kremasi icin oda sicakliginda erimis tereyegini ve yumurtanin sarisini cirpiyoruz pudra sekerini ekliyoruz sutude nisastayida ekleyip cirpiyoruz ocaga alip pisiriyoruz pistikten sonra icine vanilyayi ekleyip 5 dk cirpiyoruz ustu kabuk tutmasin diye kasikla surekli karistiriyoruz dolapta sogutuyoruz soguyan kremanin icine 1 yada 1 bucuk hazir krem santi ekleyip cirpiyoruz pandispanyanin arasina suruyoruz once 1 katina sonra diger katina suruyoruz
(ben bu islemi bir gun onceden yapip buzdolabinda bekletiyorum ustunu iyice jelatin strecle kapliyorum hava almayacak sekilde  diger gun misafir gelmeden 1 saat once kream santi ile sivazliyorum ve susluyorum yoksa susledikten sonra dolapta uzun sure srecle kaplamadn durursa dolap kokusu siner dolapta 2saat durduktan sonra servislik oluyo zaten)sonrasinda susluyoruz afiyet olsun

BAKALIM ISALLAH BEGENIRSIN

uzun zaman once yaptigim pastalar
cok sevdigim bir arakadasimin kucu oglunun mevludune yaptigim 1 yas pastasi

tarifi daha once yaptigim yas pastanin aynisi

seker hamurlu pastam minik azranin dogum gunu pastasi

hazir pandispanya unu ile yaptim arasina yalanci tavuk gogsu var seker hamurunu hazir aldim kaliplarla kestim ben daha cok kremali pasta sevenlerdenim

1 yorum:

fato dedi ki...

cok guzel gorunuyooo