hurriyet

SUTLU TATLILAR

   BARDAKTA JOLELI TAVUK GOGSU

  View BARDAKTA JOLELI MUHALLEBI                                                                       MALZEMELER

1 LITRE SUT
1 SU BARDAGI UN
200 GRAM TEREYAGI
1 SU BARDAGI SEKER
1 PAKET VANILYA
YARIM DAMLA SAKIZI(FALIM SAKIZLAR VARYA ONDAN)

1 PAKET MEYVELI JOLE

yapilisi
TEREYAGINI TENCEREYA ALIYORUZ ERITIYORUZ UNUDA EKLEYIP KARISTIRIYORUZ SONRA UZERINE  SUTUN HEPSINI ILAVE EDIYORUZ  SEKERIDE EKLEYIP KAYNAYANA KADAR SUREKLI KARISTIRIYORUZ.KAYNAMAYA YAKIN ICINE DAMLA SAKIZINI EKLEYIP MUHALLEBI KIVAMINA GELENE KADAR PISIRIYORUZ.PISEN MUHALLEBIYI OCAKTAN ALIP MIKSERIN YUKSEK DERECESI ILE 10 DK KADAR CIRPIYORUZ BU ONEMLI BIR NOKTA NEKADAR COK CIRPARSAN TATLIMIZ OKADAR LEZZETLI OLACAKTIR IYICE CIRPTIGIMIZ TATLIYI PORSIYONLUK BARDAKLARA ESIT SEKILDE DOKUYORUZ KENARLARINDA BOSLUK KALMAYACAK PURUZSUZ  OLMASINA OZEN GOSTERIN CUNKU AKSI TAKDIRDE JOLEMIZ ASAGI DOGRU KAYABILIR VE DUZGUN KALMAZ.JOLEMIZI UZERINDEKI TARIFE GORE HAZIRLAYALIM SOGUYAN TATLILARIN UZERLERINE ESIT BI SEKILDE DOKELIM BUZDOLABINDA 1 GECE BEKLEYEN TATLIMIZ SERVISE HAZIRDIR SUTLU TATLILAR HER ZAMAN ICIN MAXIMUM 1 GUN MINUMUM 6-7 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETILMELIDIRKI LEZZETI ORTAYA CIKSIN TATLIYI SERVIS  YAPARKEN BEN KREM SANTI ILE KENDIMCE SUSLEDIM COK SIK OLDU BENCE AFIYET OLSUN
                                                                


  PROFITEROOLL


PROFITEROLUMUN YENI RESMI 



uzun bir arastirmanin sonunda butun buldugum tarifleri karistirp cikarttim ve ekledim kendi tarifimi ortaya cikarttim cok guzel bir tarif oldu ici bos sis bir profiterol yaptim ve yapip buzluga attim mutlaka deneyin ben denedim memnun kaldim 
iste tarifimiz

MALZEMELER

2 bucuk su bardagi su
2 su bardagi un
125 gr tereyagi yada margarin
4 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu


kremasi icin
2 bucuk su bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 kucuk paket heavy whiping crema(sivi krema)

UZERI ICIN
hazir paketten aldigim cikolta sosunu kullandim

YAPILISI

suyun tamamini tencereye alalim kaynadiktan sonra  tereyagini ekleyelim tereyagi eridikten sonra unun hepsini birden kaynayan suya atalim ve karistira karistira 2 dk pisirelim hemen ocaktan alip bir derin kaba bosaltalim hamurumuzu miksere hamur cirpici ucunu takalim ve 5 dk cirpip ilItalim hafif iliyinca icine yumurtalari kiralim cirpmaya devam edelim 1 cay kasigi kabartma tozunu ekleyelim hamur kivamina gelene kadar cirpalim hazir olan hamuru sikma torbasina ekleyelim ve yagli kagit serili tepsiye sikalim firinimizi 350f(180derece)firinda pembelesene kadar pisirelim 45 dk kadar ama bu sure uzayadabilir yada daha azda olabilir resimdeki gibi goruntusu olacakfirini kapatalim soguyana kadar cikarmayalim








 




kremasi icin sutu nisastayi ve sekeri tencereye  alalim pisirelim muhallebi kivamina gelene kadar pisirelim pisem cremayi ocaktan alalim cirpalim ve buzdolabinin ust kisimda dondurucu kisminda 15 dk bekletelim sivi kremayi 1 cay baradagi pudra sekeri ile cirpip (kati kivam olacak)buzluktaki kremayi alip cirpilmis krema ile karistiralim hafif soguyan profiterolleri firindan cikartalim kremayi krema pompasina yada torbasina yerlestirelim ucuna ufak yuvarlak basligini takalim ve nazik  bir sekilde profiterollerin icine sikalim ve doduralim resimdeki gibi olsun




hepsini tek tek oyle yapalim ben bu islemi yaptiktan sonra hepsini posetleyip derin dondurucuya kattim misafir geldikten sonra cikartip ustune cikolta sos dokup servis etmeyi planliyorum asagidaki gibi cikolta sosunu hazir toz soslardan alip evde piriyorum o yuzden cikoata sosunun tarifi yok bende :)sorryy AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: