hurriyet

PILAV,MAKARNA





NOHUTLU PILAV 


KIZIMIN  EN COK SEVDIGI VE GORDUGUNDE DAYANAMADIGI TEK YEMEK NOHUTLU PILAV

MALZEMELER

2 SU BARDAGI PIRINC
2 SU BARDAGI+YARIM CAY BARDAGI(PIRINCINIZIN MARKASINA VE KALITESINE BAGLI)
1 SU BARDAGI NOHUT
GOZ KARARI SIVI YAG ve tuz
1 YEMEK KASIGI TEREYAGI

YAPILISI
pirinci iyice ykayalim ykarken nisastali suyu gidip berrak bir su gelecek sonra pirinci sicak suda bekletelim 15 dk falan beklektikten sonra alip tencereye sivi yag ile iyice kavuralim pirincler bir birine yapisip kendini birakana kadar kavuralim suyu ekleyelim ve kapagini kapatalim altin kisalim 5 dk sonra onceden hasladigimiz nohutu ekleyelim ve tereyeginida ekleyelim kapagini kapatalim suyunu cektikten sonra karistiralim ve agzini kapatalim.10 DK DINLENDIKTEN SONRA SERVIS EDEBILIRIZ

NOT:BEN NOHUTU BIR GECE ONCEDEN SUDA BEKLETIYORUM SABAH KALKTIGIMDA TENCERE ALIP YUMUSAYANA KADAR PISIRIYORUM VE DERIN DONDURUCUYA KATIYORUM PRATIK OLUYO BIRDE BENIM KULLANDIGIM PIRINC MELDROSE OLMASI LAZIM CUNKU BUNUN PILAVINI BEN SEVIYORUM HEMDE DOLMALARDADA GUZEL OLUYO O YUZDEN BU OLCULER HER PIRINCTE OLMAYABILIR








AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: