hurriyet

ZEYTINYAGLILAR ,SALALTALAR VE MEZELER

PATATESLI VE YUMURTALI BULGUR KOFTESI



MALZEMELER
2 su bardagi koftelik bulgur
1 det kuru sogan 3 haslanmis patates
2 yemek kasigi salca
pulbiber,karabiber,nane,kimyon,tuz
5 yumurta
taze sogan
maydanoz,nane
5 dis sarimsak
sivi yag

YAPILISI
Bulguru genis bir tabaga alalim.ustunu gececek kadar su eklelyelim.cekmesini  bekleyelim(kisir yapar gibi)kuru sogani ve sarimsagi  yemeklik dograyalim tavada sivi yag salca ve bahar ile birlikte soganlari kavuralim iyice.yarim saat kadar beklettigimiz bulgurun ustune dokup yoguralim icine haslanmis patatesi ekleyip iyice yoguralim en son yumurtalari tavaya sivi yagli tavaya kiriyoruz ve psiriyoruz.yesillik malzemelerini ufak ufak dogruyoruz once yesillikleri kofteye dokup karistiriyoruz daha sonrada pisen yumurtayida karistiriyoruz yogurup kofte sekli veriyoruz afiyet olsun



AVACADOLU YUMURTA SALATASI


1 tane buyuk boy olgunlasmis avacado
4 -5 dal taze sogan
6-7 tane yumurta
ceyrek demet maydanoz
yarim demet nane
1 tane limon ve tuz
2 yemek kasigi zeytinyagi

YAPILISI

yumurtalari tencereye alip haslayalim.yumurtalarin kabuklarini soyup tavla zari buyuklugunde dograyalim.yesillileride yikayip ufak ufak dograyalim avacadoyuda kabugundan cikartalim ve dograyalim.butun malzemeleri karistiralim.limon suyunu,tuzu ve zeytin yaginida ekliyoruz karistiriyoruz servis tabagina aliyoruz afiyet olsun.


PATLICAN SALATASI




 MALZEMELER
3 tane buyuk sisko patlican
2 tane kirmizi biber
maydanoz.nane taze sogan ve 2 dis sarimsak siviyag

YAPILISI
patlicanlari ve biberleri kozleyelim ve dograyalim sarimsagi soyup rendeleyelim.tavada zeytinyagi ile bunlari kavuralim.yesillikleride dograyalim patlicanlarla karistirip servis yapailim yada bunlar sizi cok ugrastiriyorsa arap markete gidin hazir kavanozda kozlenmis yagli biber ve patlican karisimini alin icine yesillik dograyin ve sarimsak ekleyin kolay yplu ama emin olunki kendi evde kozlediginizin tadi daha ayri ve lezzetli afiyet olsun

soganli patlican kavurmasi

malzemeler
5 patlican
1 sogan
5 domates
4 dis sarimsak
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi salca
kizartmak icin sivi yag


YAPILISI
parlicanlari kup kup dograyalim.tuzlu suda 5 dk bekletelim ve suzelim tavaya kizartmak icin sivi dokelim soganida piyazlik dograyalim ve soganla birlikte  patlicanlarida sivi yagin icine atip kizartalim kizarmis patlicanlari ve soganlari  servis tabagina alalim
diger tarafta domatesleri ufak ufak dograyalim tencereye az bisey sivi yag ile alaim 1 yemek kasigi salcayi ekleyelim sarimsaklari rendenin kucuk bolumunde rendeleyip ekleyelim 1 yemek kasigi tzo sekeride ekleyelim ve 1 bucuk cay kasigi tuz ekleyelim.sos haline gelene kadar pisirelim.pisen domates sosunu servis tabagindaki patlicanlarin ustune dokelim soguk servis yapalim. afiyet olsun



MAYONEZLI SEBZE SALATASI




















 MALZEMELER
3 tane kabak
3 tane havuc
3 tane kereviz
2 tane biber
sivi yag
3 yemek kasigi mayonez
2 su bardagi yogurt
3 dis sarimsak


YAPILISI
kabagi,havucu,kerevizi,biberi kup kup dograyalim.tencereye sivi yagi dokelim kup kup dogradigimiz malzemeleri ekleyelim tuzda ekleyip  kavuralim.kizaran malzemeleri ocaktan alip serviz tabagina alalim.

mayonezi,yogurtu ve sarimsagi karistiralim servis tabagindaki  sebzelerin uzerine dokelim.sonrada uzerini istedigimiz gibi susleyelim. afiyet olsun

 



bunu yaslisindan tutun kundaktaki bebege kadar seviyorlar bununla hic bisey begenmeyenler herseye kusur arayanlar bile bunu yiyince agizlari tutuluyo cok begeniliyo yani cok gevezelik yaptim:) biraz daha konussam herhalde yumurtalari yiyecem kafaya saka yapiyorum tabi

BULGURLU PATLICAN SALATASI
    
4 tane uyuk patlican
1 su bardagi bulgur
4-5 dis sarimsak
bir miktar tuz ve toz kirmizi biber
"  "  " sivi yag
USTU ICIN
bolca yogurt
1 buyuk kuru sogan(sogani nekadar bol olursa okadar guzel oluyo

YAPILISI
patlicanlari iyice kozluyoruz kozlenen patlicanlari catalla eziyoruz bulguru haslayoruz sarimsagi soyup dovdukten sonra (sacini basini yolduktan sonra:))))patlicani bulguru ve sarimsagi tavaya alip 5-6 dk karistirarak pisiriyoruz  servis tabagina aliyoruz uzerine yogurdu dokuyoruz diger tarafta piyazlik dogradigimiz sogani sivi yagi tuzu ve kirmizi toz biberi alip sogani hafi yanacak sekilde kzartiyoruz cok kizarmasi lazim yanacak gibi ama yanik tadi olmayacak resimdeki gibi  sogani cok olursa o kadar lezzetli oluyor kizasran soganlari da yogurdun ustune dokuyoruz afiyet olsun cok lezzetli bi tarif



FELLAH KOFTESI


 ISTE ADANANIN YAZIN OGLENDEN SAATINDE ZAYIFLAMAK ICIN GIDILEN SABAH YURUYUSUNDEN GELDIKTEN SONRA HURAAAAAAA "COK ACIKTIK GIZ HEMEN BI KISIR BI KOFTE ACI BIBER EKMEK AYRAN NER VARSA ONDAN BUNDAN "SOZDE ZAYIFLAK ICIN SPORDAN GELIYORLARRR O KADAR UGRASTAN SONRA OTURUP BUNLARI

MALZEMELER


3 su bardagi cigkoftelik bulgur
aldigi kadar su
2 yumurta tuz
ALDIGI KADAR UN
YARIM KURU SOGAN
SOSU ICIN
6-7 DOMETES
4 DIS SARIMSAK
1 YEMEK KASIGI DOMATES SALCASI VE TUZ

YAPILISI

BULGURU TUZ ILE USTUNU ALACAGI KADAR SU ILAVE EDIP USTUNU KAPATIP YARIM SAAT KADAR BEKLETIYORUZ SONRA USTUNE 2 YUMURTA KIRIP YOGURUYORUZ GEREKIRSE UN EKLIYORUZ GEREKMEZSE EKLEMIYORUZ.YOGURDUGUMUZ KOFTEDEN BILYE KADAR YUVARLIYORUZ KAYNAMIS SUDA HASLIYORUZ.SERVIS TABAGINA ALIYORUZ.YARIM KURU SOGANI DOGRAYIP YAGDA HAFIFYANANAKADAR KIZARTIYORUZ HASLANMIS KOFTEYE KATIP IYICE KARISTIRYORUZ DIGER YANDAN COK KUCUK DOGRANMIS DOMATESLERI RENDELENMIS SARIMSAGI VE SALCAYI YAGDA PISIRIYORUZ SOS KIVAMINA GELENE SOSU KOFTELERIN UZERINE DOKUYORUZ EN SONUNDA MAYDANOZLA SUSLUYORUZ AFIYET OLSUN








bunu yaslisindan tutun kundaktaki bebege kadar seviyorlar bununla hic bisey begenmeyenler herseye kusur arayanlar bile bunu yiyince agizlari tutuluyo cok begeniliyo yani cok gevezelik yaptim:) biraz daha konussam herhalde yumurtalari yiyecem kafaya birazdan beni taniyan herkes dusunecek kimden bahsediyo acabaaaaaaaa diyeeee:)him merak etmeyin ipucu los anglesta oturmuyolar.....anlayana kestane kebab

BULGURLU PATLICAN SALATASI
    
4 tane uyuk patlican
1 su bardagi bulgur
4-5 dis sarimsak
bir miktar tuz ve toz kirmizi biber
"  "  " sivi yag
USTU ICIN
bolca yogurt
1 buyuk kuru sogan(sogani nekadar bol olursa okadar guzel oluyo

YAPILISI
patlicanlari iyice kozluyoruz kozlenen patlicanlari catalla eziyoruz bulguru haslayoruz sarimsagi soyup dovdukten sonra (sacini basini yolduktan sonra:))))patlicani bulguru ve sarimsagi tavaya alip 5-6 dk karistirarak pisiriyoruz  servis tabagina aliyoruz uzerine yogurdu dokuyoruz diger tarafta piyazlik dogradigimiz sogani sivi yagi tuzu ve kirmizi toz biberi alip sogani hafi yanacak sekilde kzartiyoruz cok kizarmasi lazim yanacak gibi ama yanik tadi olmayacak resimdeki gibi  sogani cok olursa o kadar lezzetli oluyor kizasran soganlari da yogurdun ustune dokuyoruz afiyet olsun cok lezzetli bi tarif

6 yorum:

Unknown dedi ki...

fatmacimm ellerine saglik, Allah sana yemek yapma hususunda ayri bir ilgi ve kabiliyet vermis. kolay gelsin. hersey super gorunuyor.

fato dedi ki...

kim oldugunuzu cikaramadim ama adimi bildiginize gore tanisiyoruz demekki ayrica tesekur ederim isim belirtirseniz sevinirim:)

peenare dedi ki...

Bu kesin elif karaman :)) elifcem yazio da, elifcim sen de pek marifetlisin ama tarif defterin bos kalmis :) bilemiom ikinizin de iki cocugu var cocuklar bahane olmaz :P
Fatmacm hakikaten sen de ayri bir yetenek old. Kanaatindeyim :)) darisi basimiza :))

peenare dedi ki...

Bu elif karaman :)) ama tarif defteri bos kalmis :)) aslinda kendisi de cok yeteneklidir :))
Tabi kimse fatmanin eline su dolemez :))

fato dedi ki...

sevgili surekli takipcim pinarcim canim benim iltifatlarin icin cok tesekur ederim culverda beceriksi bayan yok ve benden kalir yanlari hic yok benim buradaki arkadaslarimdan ve ablalarimdan ogrenecegim cok sey var beni cok mahcup ediyorsunu bu sozlerle tekrar tekrar tessekur ederim BILIYORUZKI RABBIMIN SAYESINDE HERSEY

Sengül dedi ki...

Kardesim gulerek okudum tariflerini, gercekten cok tatli bir dille anlatmissin tam benlik :-)
Elin kolun dert görmesin,
Isvec Stockholmden sevgiler