hurriyet

HAMUR ISI2 = EKMEKLERIM

    














bazen insanin ekmek krizi tutar ya daha dpgrusu karbonhidrat krizi desek daha dogru olur iste yine o krizlerden biri tuttu beni ve yaptim yapincacokda mutlu oldum ama yedikten sonra bir pismanlik sariyoki beni (kilo aliyorum diyetteyim diye )off ya nerden yaptim o kadar cok lezzetliki insanin yedikce yiyesi geliyo ve sonrada pesinden kilolarda geliyo ama neyse tarifimize gecelim fazla gevezelik yapmadan

MALZEMELER
5 cup un
3 yemek kasigi instant kuru maya
3 yemek kasigi toz seker
1bucuk yemek kasigi tuz
yarim cay baradgi sivi yag
1cup su+1 cup sut (az gelirse kivaminda ekleme yaparsiniz)

IC MALZEMESI
4 carliston biber
1 tane orta boy kuru sogan
sivi yag arzu ettiginiz baharatlar

YAPILISI
UNU TUZU SEKERI MAYAYI KARISTIRIYORUZ ORTASINI HAVUZ SEKILINDE ACIYORUZ
ICINE ILIK SU VE SUYU DOKUP YOGURUYORUZ SIVI YAG ILE ELIMIZI YAGLAYIP YAGLAYIP HAMURUMUZU YOGURALIM EGER HAMUR COK KATI ISE SU EKLEYELIM EGER COKCA ELE YAPISIYOR VE KIVAMI KULAKMEMESINDEN DAHADA CIVIKSA ICINE UN EKLIYORUZ SIVI YAGIN HEPSINI EKLEYIP  GUZELCE ELE YAPISMAYAN VE KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA BIR HAMUR YOGURUYORUZ 20 DK KADAR MAYALANDIRMAYA BIRAKIYORUZ FIRINIMIZI 430 F AYARLIYORUZ.HAMUR MAYALANIRKEN BIR TAVADA HALKA HALKA DOGRADIGIMIZ BIBERI VE PIYAZLIK DOGRADIGIMIZ SOGANI KAVURUYORUZ ICINE BAHARATLARI EKLIYORUZ SOGUMAYA BIRAKIYORUZ.HAMURDAN ISTEDIGIMIZ BUYUKLUKTE ALIP ELIMIZLE YUVARLAK ACIYORUZ ICINE BIBERLI HARCTAN EKLIYORUZ VE PIDE SEKLINI VERIYORUZ YAGLI KAGIDI FRIN TEPSIMIZIN USTUNE SERELIM USTUNE BOLCA UN SERPIYORUZ VE PIDELERI YERLESTIRIYORUZ UZERINE UNLU SU YAPIP SURUYORUZ BOLCA EN SON YUMURTA SARISINI SURUP FIRINA KATIYORUZ UZERI IYICENE KIZARANA KADAR PISIRIYORUZ AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: