hurriyet

22 Mart 2012 Perşembe

KURU PASTA

SEKERLI VE TUZLU KURU PASTALARIM

BU NEFIS KURABIYELERIN TARIFLERI BANA AIT HIC BIR YERDEN ALINTI DEGILDIR YIYEN ARKADASLARIN KENDINI ALAMADIGI VE DAHA VARMI DIYE SORDUKLARI BIR KURABIYE TARIFI PASTANEDEN ALDIGIMIZ KURU PASTALARDAN HIC BIR FARKI YOK MUTLAKA DENEMENIZI TAVISIYE EDERIM EGER BLOGCU ARKADASLARIM EKLEMEK ISTIYORLAR KAYNAK GOSTERMELERINI RICA EDIYORUM AKSI TAKDIRDE HAKKIMI HELAL ETMIYORUM CUNKU BU YAPILANLAR KUL HAKKINA GIRIYOR

SEKERLI KURU PASTA


MALZEMELER

250 GRAM MARGARIN
1 SU BARDAGI NISASTA
3.5-4 SU BARDAGI UN
1 CAY BARDAGI SIVI YAG
1 SU BARDAGI PUDRA SEKERI
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU

UZERI ICIN

ERITMELIK CIKOLATA KUVETUR TERCIH EDILIR
FINDIK HINDISTAN CEVIZI

YAPILISI

ODA SICAKLIGINDA ERIMIS NARGARINI PDRA SEKERI ILE IYICE MINCIKLIYORUZ ICINE 1 YUMURTAYI KIRIYORUZ MINCIKLAMAYA DEVAM NISASTA EKLIYORUZ MINCIKLAMAYA DEVAM SIVI YAG UN VE KABARTAMA TOZUNU EKLIYORUZ MINCIKLAMAYA DEVAM EDIYORUZ ELE YAPISMAYAN KULAK MEMESINDEN YUMUSAK BIR HAMUR ELDE EDIYORUZ
SIKMA TORBASINA DOLDURUYORUZ YILDIZ UCU BASLIGA TAKIYORUZ ISTEGIMIZ SEKILLI VERIYORUZ BEN CICEK YAPTIM TORBAYI HIC KIPIRTADMADAN DIMDIK TUTARAK YAGLI KAGIT SERILI TEPSIYE SIKIYORUZ. (sikma islemi zor oluyo biraz iyice kuvvetlice sikmalisiniz) bu islemler bittikten sonra ONCEDEN 170 DERECELI (330F) ISITILMIS FIRINIMIZA YERLESTIRIP UZERI BEYZA KALACAK SEKILDE PISIRIYORUZ .PISEN KURABIYELERI SOGUYUNCA BUZLUKTA 2 SAAT BEKLETIYORUZ
CIKOLATAYA BENMARI USULU ERIYORUZ
DSCN2063
ERIYEN CIKOLATAYI OCAKTAN ALIYORUZ BUZLUKTAN KURABIYELERI ALIP KASIK YARDIMIYLA  UZERINE SURUYORUZ SONRADA BIR TANE TUM FINDIK ORTAYA YERLESTIRIYORUZ GENIS SERVIS TABAKLARINA ALIYORUZ 3 DK BUZ DOLABINDA BEKLETIYORUZ CIKOLATANIN DONMASI ICIN IYICE CIKOLATA DONARSA SERVISE HAZIRDIR SFIYET OLSUN COK SIK BIR SUNUM MISAFIRLERINIZE

TUZLU KURU PASTA


MALZEMELER

250 gram tereyagi
2 yemek kasigi sirke
1 Su bardagi nisasta
4 su bardagi un
3 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
yarim cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi mahlep(un ile karistirin onceden)
uzeri icin corekotu

YAPILISI

Oda sicakliginda erimis tereyagini sekeri iyice mincikliyoruz yumurtanin beyzaini hamurun icine (sarisinida disina surmek icin ayiralim)  minciklimaya devam ediyoruz icine sirasiyla sivi yagi nisastayi unu kabartama tozunu  tuzu ekleyereke minciklamaya baslarken birden sirkeyide icine ekliyoruz ele yapismayan bir hamur olacak yani un az gelirse ekleme yapabilirsiniz
Kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan hamurumuzu 1 saat kadar buzdolabinin alt katinda yarim saat kadar bekletelim(daha iyi sekil verebilmek icin) dolaptana alalim istegimiz sekilli verelim yagli kagit serili tepsiye guzelce dizelim firinimizi 180dereceye (330f)ayarlayalim kurabiyelerin ustune yumurta sarisini bolca surelim corekotunuda serpelim yumurtalarad resimdeki rengi alinca pismistir afiyet olsun

Hiç yorum yok: