hurriyet

10 Mart 2012 Cumartesi

AKSAM CAYI SAATI


MENUDEKILER
peynirli acma
zeytinyagli yaprak sarma
patates canaklari
marmelatli kurabiye
biberli pide ekmek
patatesli ve yumurtali bulgur koftesi

zeytinyagli yaprak sarmasi daha once yaptigim etli dolmanin icine et katmadim vede pisirirken sumak cekirdegi suyu ile pisirdim


patatesli ve yumurtali bulgur koftesi



MALZEMELER
2 su bardagi koftelik bulgur
1 det kuru sogan 3 haslanmis patates
2 yemek kasigi salca
pulbiber,karabiber,nane,kimyon,tuz
5 yumurta
taze sogan
maydanoz,nane
5 dis sarimsak
sivi yag

YAPILISI
Bulguru genis bir tabaga alalim.ustunu gececek kadar su eklelyelim.cekmesini  bekleyelim(kisir yapar gibi)kuru sogani ve sarimsagi  yemeklik dograyalim tavada sivi yag salca ve bahar ile birlikte soganlari kavuralim iyice.yarim saat kadar beklettigimiz bulgurun ustune dokup yoguralim icine haslanmis patatesi ekleyip iyice yoguralim en son yumurtalari tavaya sivi yagli tavaya kiriyoruz ve psiriyoruz.yesillik malzemelerini ufak ufak dogruyoruz once yesillikleri kofteye dokup karistiriyoruz daha sonrada pisen yumurtayida karistiriyoruz yogurup kofte sekli veriyoruz afiyet olsun


PATATES CANAKLARI
MARMELATLI KURABIYE
VE PEYNIRLI ACMA YAKIN ZAMANDA TARIFLERINI EKLEYECEGIM ISALLAH
P\BIBERLI PIDENIN TARIFI SITEMDE HAMUR ISI EKMEKLER SAYFASINDA KAYITLIDIR

Hiç yorum yok: