hurriyet

KURABIYELER

KURU PASTA-2 











 Bugunlerde icim cok sikintili nedenini bilemiyorum babami 2 seneden fazla oldu belki goremiyorum cok ozledim onu belkide ondan...birde eskilerden bir arkadasimla tesadufen konustum biraz sikintiliydi rabbim onunda sikintilarina bir care bulsun isallah simdi tarifimize gecelim afiyet olsun

MALZEMELER

250 gram tereyagi
2 yemek kasigi limon suyu taze sikilmis
1 Su bardagi nisasta
4 su bardagi un
3 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
yarim cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi mahlep(un ile karistirin onceden)
uzeri icin corekotu

YAPILISI

Oda sicakliginda erimis tereyagini sekeri iyice mincikliyoruz yumurtanin beyzaini hamurun icine (sarisinida disina surmek icin ayiralim)  minciklimaya devam ediyoruz icine sirasiyla sivi yagi nisastayi unu kabartama tozunu  tuzu ekleyereke minciklamaya baslarken birden limonu icine ekliyoruz ele yapismayan bir hamur olacak yani un az gelirse ekleme yapabilirsiniz
Kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan hamurumuzu 1 saat kadar buzdolabinin alt katinda yarim saat kadar bekletelim(daha iyi sekil verebilmek icin) dolaptana alalim istegimiz sekilli verelim yagli kagit serili tepsiye guzelce dizelim firinimizi 180dereceye (330f)ayarlayalim kurabiyelerin ustune yumurta sarisini bolca surelim corekotunuda serpelim yumurtalarad resimdeki rengi alinca pismistir afiyet olsun

SEKERLI VE TUZLU KURU PASTALARIM

BU NEFIS KURABIYELERIN TARIFLERI BANA AIT HIC BIR YERDEN ALINTI DEGILDIR YIYEN ARKADASLARIN KENDINI ALAMADIGI VE DAHA VARMI DIYE SORDUKLARI BIR KURABIYE TARIFI PASTANEDEN ALDIGIMIZ KURU PASTALARDAN HIC BIR FARKI YOK MUTLAKA DENEMENIZI TAVISIYE EDERIM EGER BLOGCU ARKADASLARIM EKLEMEK ISTIYORLAR KAYNAK GOSTERMELERINI RICA EDIYORUM AKSI TAKDIRDE HAKKIMI HELAL ETMIYORUM CUNKU BU YAPILANLAR KUL HAKKINA GIRIYOR

SEKERLI KURU PASTA


MALZEMELER

250 GRAM MARGARIN
1 SU BARDAGI NISASTA
3.5-4 SU BARDAGI UN
1 CAY BARDAGI SIVI YAG
1 SU BARDAGI PUDRA SEKERI
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU

UZERI ICIN

ERITMELIK CIKOLATA KUVETUR TERCIH EDILIR
FINDIK HINDISTAN CEVIZI

YAPILISI

ODA SICAKLIGINDA ERIMIS NARGARINI PDRA SEKERI ILE IYICE MINCIKLIYORUZ ICINE 1 YUMURTAYI KIRIYORUZ MINCIKLAMAYA DEVAM NISASTA EKLIYORUZ MINCIKLAMAYA DEVAM SIVI YAG UN VE KABARTAMA TOZUNU EKLIYORUZ MINCIKLAMAYA DEVAM EDIYORUZ ELE YAPISMAYAN KULAK MEMESINDEN YUMUSAK BIR HAMUR ELDE EDIYORUZ
SIKMA TORBASINA DOLDURUYORUZ YILDIZ UCU BASLIGA TAKIYORUZ ISTEGIMIZ SEKILLI VERIYORUZ BEN CICEK YAPTIM TORBAYI HIC KIPIRTADMADAN DIMDIK TUTARAK YAGLI KAGIT SERILI TEPSIYE SIKIYORUZ. (sikma islemi zor oluyo biraz iyice kuvvetlice sikmalisiniz) bu islemler bittikten sonra ONCEDEN 170 DERECELI (330F) ISITILMIS FIRINIMIZA YERLESTIRIP UZERI BEYZA KALACAK SEKILDE PISIRIYORUZ .PISEN KURABIYELERI SOGUYUNCA BUZLUKTA 2 SAAT BEKLETIYORUZ
CIKOLATAYA BENMARI USULU ERIYORUZ
DSCN2063
ERIYEN CIKOLATAYI OCAKTAN ALIYORUZ BUZLUKTAN KURABIYELERI ALIP KASIK YARDIMIYLA  UZERINE SURUYORUZ SONRADA BIR TANE TUM FINDIK ORTAYA YERLESTIRIYORUZ GENIS SERVIS TABAKLARINA ALIYORUZ 3 DK BUZ DOLABINDA BEKLETIYORUZ CIKOLATANIN DONMASI ICIN IYICE CIKOLATA DONARSA SERVISE HAZIRDIR SFIYET OLSUN COK SIK BIR SUNUM MISAFIRLERINIZE

TUZLU KURU PASTA


MALZEMELER

250 gram tereyagi
2 yemek kasigi sirke
1 Su bardagi nisasta
4 su bardagi un
3 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
yarim cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi mahlep(un ile karistirin onceden)
uzeri icin corekotu

YAPILISI

Oda sicakliginda erimis tereyagini sekeri iyice mincikliyoruz yumurtanin beyzaini hamurun icine (sarisinida disina surmek icin ayiralim)  minciklimaya devam ediyoruz icine sirasiyla sivi yagi nisastayi unu kabartama tozunu  tuzu ekleyereke minciklamaya baslarken birden sirkeyide icine ekliyoruz ele yapismayan bir hamur olacak yani un az gelirse ekleme yapabilirsiniz
Kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan hamurumuzu 1 saat kadar buzdolabinin alt katinda yarim saat kadar bekletelim(daha iyi sekil verebilmek icin) dolaptana alalim istegimiz sekilli verelim yagli kagit serili tepsiye guzelce dizelim firinimizi 180dereceye (330f)ayarlayalim kurabiyelerin ustune yumurta sarisini bolca surelim corekotunuda serpelim yumurtalarad resimdeki rengi alinca pismistir afiyet olsun

SEKERLI PATANE KURABIYELERI






MALZEMELER
250 grm tereyagi
2 su bardagi nisasta
1 yumurta
kako,findik,hashas
4 yemek kasigi sivi yag
1 bucuk su bardagi pudra sekeri
aldigi kadar un
uzeri icin
yumurta beyazi
findik(robottan gecirilmis),hashas

YAPILISI
oda sicakliginda erimis tereyagini ve pudra sekrini minciklayarak karistiralim puturlu goruntusu gidcek ve icine 1 yumurta nisasta ekleyip minciklyarak yogurmaya devam edelim sivi yagi ve azar azar un ekleyelim yani tahminen 2 su baradgi kadar az gelirse biraz daha eklersiniz eger cok gelirse icine biraz daha yumusami tereyagi ekleyebilirsiniz hamurun kivami kulak memesi yumusakliginda olacak
hamuru 3 esit parcaya bolelim
1.ci parcasina kakao ekleyelim ve yoguralim
2.ci parcasina findik ekleyelim ve yoguralim
3.cuye bisey eklemeden bekletelim
kakaolu olani uzun ince rulo yapalin fitil gibi ve  bicakla kucuk kucuk parcalara keselim elimizle kare yapalim yagli kagit serili tepsiye dizelim
findikli olan hamuru alalim ve yuvarlak yuvarlak bilye buyuklugunde sekil verelim yumurta beyazina batiralim sonrada robottan gecirdigimiz findik parcalarina batirip tepsiye dizelim
3 sade olan hamurumuzuda bilye buyuklugunde yuvarlayalim ve elimizle kare yapalim once yumuranin akina sonrada hashasa batiralim tepsiye dizelim



onceden isitilmis 300-320f(150-170dereceli)firinda uzri beyaz kalacak sekilde pisirelim siz firini acip bkarsaniz eger elinizi kurabiye surdugunuz zaman sertlesmisse yani hamur goruntusu gitmisse pismistir afiyet olsun



FINDIKLI KURABIYE


iste olay burda enfes bir kurabiye yenildigi zaman agizda dagilip un olan tabiri caizse kus olup ucan bir kurabiye siddetle tavsiye edrim hatice ablama yapmistim aksam bana yemege geldiginde kenside damak zevki agir bir hanimdir kolay kolay biseye guzel demezz ama bu kurabiylere bayildi desem yeridir tarifimiz asagida  afiyet olsun


MALZEMELER

    * 250 gr tereyagi ( oda sicakliginda)
    * 1 su bardagi pudra sekeri
    * 2 yumurta
    * Yarim su bardagi sivi yag
    * 2 su bardagi nisasta
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 paket vanilya
    * Aldigi kadar un VR 1 BUCUK SU BARDAGI RONDODAN GECIRILMIS FINDIK(IRILI UFAKLI PARCALAR  HALINDE


    *  Tereyagini, sekeri, yumurtayi, siviyagini krema kivamina gelene kadar karistirin,
    * Karisima, nisastayi, kabartma tozunu, vanilyayi ilave edin ve aldigi kadar un ile yogurun.
    * (hamuru ben bi gece buzdolabinda beklettim diger dun findigi karistirip yogurdum
    * sonra sekil verip firina attim ama isiniz aceleyse aynigun yapipta pisirebilirsiniz)
    * 175 derecede önceden isinmis firinda, üstleri beyaz kalacak sekilde pisirelim

    * afiyet olsun


TUZLU PASTANE KURABIYESI ENFESSS YANI

BENI BILIRISINZ (ARKADASLARIM YANI)KOLAY KOLAY BISEY BEGENMEM EGER SITEMDE BISEYI PAYLASTIYSAM DEMEKKI GUZELDIR SIDDETLE TAVSIYE EDERSEM O ZAMAN MUHAKKAK DENEMELISINIZDIR DEMEKTIR AMA HARFI HARFINE UYGULAYIN COK LEZZETLI BIR KURABIYE BEN BAYILDIM DESEM INANIRMISINIZ HADI YAPINDA BU BAYILAN BAYANI AYILTIN:)))lutfen bu kurabiyeyi yaparken tarife birebir uyun yoksa ayni lezzeti alamazsiniz
Malzeme listesi:
250 gram yumuşamış TEREYAGI
1 çay bardağı sıvı yağ,
3 su bardağı un,(AZ GELIRSE EKLEYEBILIRISINIZ)
2 SU BARDAGI NISASTA
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı çörekotu,
1 paket kabartma tozu,
1 buçuk tatlı kaşığı tuz,
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı.


YAPILISI


1-Yumurta sarısını kenara ayırınız,oda sıcaklığındaki margarini bir kaba koyarak,malzemeleri üzerine ilave ederek yoğurma işlemine başlayınız.çörekotunu da ilave ediniz.çörekotunu sevmeyenler olabilir, dilerseniz katmayabilirsiniz ama inanın bana lezzetine doyamayacaksınız.ben pek sevmeme rağmen çörekotunu,bayılarak yedim itiraf etmeliyim ki...

2-Unu ve kabartma tozunu eleyerek eklemeyi ihmal etmeyiniz.kulak memesi kıvamında bir hamur oluncaya dek yoğurunuz.3-Tezgahın yada düz bir zeminin üzerinde iki yada üç adet uzun,ince rulolar oluşturunuz.Ve oluşturduğunuz ruloları bir bıçak yardımıyla verev bir şekilde kesiniz.Dilimleri çok iri kesmemenizi öneriyorum.
4-Kestiğiniz dilimlerin üzerine bir çatal yardımıyla hafifçe bastırınız ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriniz.Ve çayınızın yanında servis yapınız..




MUHTESEM UN KURABIYESI


MUHTESEM AGIZDA UN GIBI DAGILIYO HERKESIN COK BEGENDIGI MUHTESEM KURABIYLERRRRR
BU KURABIYELER CANIM ARKADASIM HATICE KUBRANIN ABLASINA AIT BEN BIRAZ DEGISIKLIKLER APTIM NISASTASINI FAZLA KATTIM ICINE CUNKU NISASTALI SEYLERE BAYILIYORUM BOYLE SANKI DAHA GEVREK OLDU GIBI

1 SU BARDAGI NISATA
4 SU BARDAGI UN(YAVAS YAVAS EKLEYIN AZ GELIRSE EKLERSINIZ)
250 GR TEREYAGI
1 CAY BARDAGI SIVI YAG
1 CAY BARDAGI PIDRA SEKERI

HAZIRLANISI
ODA SICAKLIGINDA ERIMIS TERYAGINI  VE PUDRA SEKERINI KREMA GIBI OLANA KADAR MINCIKLAYARAK(GULDURMEDEN:)))YOGURUYORUZ ICINE NISATAYI EKLIYORUZ YOGURUYORUZ SIVI YAGI VE UNUDA EKLEYIP OZLU KULAK MEMESI YUMUSAKLIGNDA BR HAMUR ELDE EDIYORUZ HAMURU 4 BEZE YAPIP TEZGAHIN USTUNDE RULO YAPIP
FITIL GIBI)YAN YAN KESIYORUZ YAGLI KGIT SERILI TEPSIYE YERLESTIRIP 170 DRECELI (AMERIKA ICIN 300 F)FIRINDA PISIRIYORUZ USTU BEYAZ KALACAK FIRINDAN CIKTIKTAN SONRA SOGUDUGUNDA USTUNE PUDRA SEKERI DOKUP SERVIS EDIYORUZ AFIYET OLSUNN



MARMELATLI KALPLI KURABIYE(swvgili kurabiyesi)



MALZEMELER
1 PAKET TEREYAGI (amerika icin yarim paket)
1 SU BARDAHINDAN BIRAZ AZ PUDRA SEKERI
1 CAY BADAGI NISASTA
3 SU BARDAGI UN (AZ GELIRSE EKLEYIN)
1 YUMURTA
1 PAKET KABARMA TOZU
1 PAKET VANILYA

ic harci icin:
MARMELAT

uzeri icin:PUDRA SEKERI



YAPILISI
ODA SICAKLIGINDA ERIMIS TEREYAGINI VE PUDAR SEKERINI KARISITIYORUZ BULACMAC GIBI OLACAK
ICINE NISATAYI VE YUMURTAYI EKLIYORUZ
DAHA SONRA VANILYA KABARTMA TOZU VE UNU YAVAS YVAS EKLIYORUZ
(EGER UN FAZLAYSA EKLEMEYIN EGER AZSA USTUNE EKLEYIN CUNKU BURDAKI BARDAKLARLA TURKIYEDEKILER TUTMUYORLAR)
KULAK MEMESI YUMSAKLIGINDA HAMUR ELDE EDIYORUZ
ACIP KALIPLA KESIYORUZ 160 DREECE FIRINDA USTU BEYAZ KALACAK SEKILDE
PISIRIYORUZ
SOGUDUKTAN SONRA ARASINA MARMELAT SURUYORUZ

VE IKI KAT YAPIYORUZ

NOTTTT::;EGER KAIBINIZ YOKSA HIC ONEMLI DEGIL HERHANGI BIR KALIPLA KESIP YADA CAY BARDAGI ILE KESIP ORTASINIDAPARMAKLA DELEBILIRSINIZ
COK AMA COK LEZZETLI BI TARIF MUTLAKA DENEYIN AFIYET BAL SEKER OLSUN




 SIRKELI  KURABIYE


Hiç yorum yok: