hurriyet

ANA YEMEKLER


MAKLUBE

View MAKLUBEEE        
MALZEMELER
 1 kilo kavurma
3 su bardagi pirinc
3 tane patates
2 tane sogan
kimyon karabiber ve tuz
yarim cay bardagi sivi yag

SALATA MALZEMESI ICIN
2 ADET DOMATES
2 ADET SALATALIK
1 ADET KURU SOGAN
1 ADET SIVRI BIBER
YARIM DEMET MAYDANOZ
LIMON TUZ ZEYTINYAGI

YAPILISI
SOGANLARI HALKA HALKA DOGRUYORUZ .BUYUK BOY DERIN TENCERENIN ENALTINA DIZIYORUZ UZERINE HALKA HALKA DOGRANMIS PATATESLERI DIZIYORUZ ONUNDA USTUNE BOLCA KAVURMAMIZDA KATIYORUZ KAVURMANINDA USTUNE YIKANIP SUDA BEKLETILMIS PIRINCIN YARISINIDA EKLIYORUZ UZERINE KIMYON KARABIBER SERPIYORUZ VE YINE SIRASIYLA AYNI ISLEMI 1 KEZ DAHA TEKRARLIYORUZ PIRINCLERIN UZERINI 2 PARMAK GECECEK KADAR  SU ILAVE EDIYORUZ VE KISIK ATESTE PISIRMEYE BIRAKIYORUZ.pisen pilavi yuvarlak tepsiye ters donderip 15 dk  bekletiyoruz 15 20 dk gectikten sonra tencerinin alt kisminina yumruk vuruyoruz ve yavasca tenceri kaldiriyoruz maklube duzgun bir sekilde tepside kaliyor salata malzemeleri ufak ufak dograyip birbirine karistiriyoruz tepsiye aralikli olarak kisi sayisina gore kasikla katiyoruz 1 yogurt bir salata seklinde servis ediyoruz afiyet olsun




FIRINDA TILAPIA BALIK







MALZEMELER
2 adet tilapia balik
2 adet domates
2 adet sivri biber
zeytin yagi
aci sos

YAPILISI
BALIKLARI TAPAITO ACI SOSUNA YADA ACILI KETCAPLA TUZLAYIP HARMANLIYORUZ KUCUK BOY BORCAMA DIZIYORUZ UZERINE DOMATESI BIBERI DOGRUYORUZ YARIM CAY BARDAGI SU EKLEYIP FIRINDA IYICE SUYUNU CEKENE KADAR PISIRIYORUZ ILK SICAKLIGI CIKINCA SERVIS YAPIYORUZ YANINDA PILAV VE SALATADA OLUNCA YEMEYE  DOYEMIYORSUNUZ HABERINIZ OLA



View tilapia firinda acili   




    



Lahmacun deyince aklima ilk basta hamileligim aklima geliyor  cunku ozamanlar okadar cok canim lahmacun istiyorduki  anlatamam daha sonrasinda cok sevdigim ve kanki dedigim diyarbakirli arkadasim ayten bana lavastan lahmacun yapsak ya nasil olur diye ben usendim yapmaya ama o evinde denemis cok ovunce dayanamayip bende yapmistim simdi artik dahada ustalastim turkiyedeki lahmacunlari kesinlikle aratmiyan cinste herkese tavsiye ediyorum simdiedn afiyet olsun(bu arada ic tarifinin malzemesini tamamen  bana aittir)
gecelim tarifimize

MALZEMELER
1 pound yagli kiyma
1 stick tereyag
2 orta boy kuru sogan
4 yemek kasigi biber salcasi(turkiyeden aci biber salcasi getirmistim ben)
3 yemek kasigi domates salcasi
1 tane buyuk domates
yarim demet maydanoz
15 dis sarimsak(belki ben daha fazla katiyorum saymadim ama sevmiyorsaniz azaltabilirsiniz)
1 su bardagi sivi yag
pulbiber,karabiber,kimyon,tozbiber,isot istedigiz kadar ben bunlari damak zevkime gore ayarliyorum

1 paket lavas paketin icinde 5 tane yuvarlak oluyo yada 3 tane uzun oluyo(arap marketlerden aliyorum biraz kalin olanlardan resim cekmeyi unuttum)

YAPILISI

kuru sogani ,domatesive maydanozu yemeklik ufak ufak dograyalim.sonra sarimsaklarida soyup ister rende ister dograma yapalim.icine kiymayi,salcayi,sivi yagini ve tereyegin hepsini ekleyip butun malzemeleri iyice karistiralim.lavasimizi tepsinin ustune butunce serelim kenardaki fazlaliklari keselim.harci alip bi kasik yardimiyla lavasin ustune guzelce surelim(ekmege nutella cikolata surer gibi)reimdeki gibi

sonra firinimizin sadece ust kismini  aciyoruz ve tepsiyi al tarfataki telin ustune yerlestiriyoruz 10 dk kadar pisiriyoruz(siz pisip pismedidigini anlarsiniz zaten)firindan cikarttikdan sonra hemen ikiye katliyoruz sicak iken tepsiden aliyoruz cunku sogdugunda tepsiye yapisma ihtimali var .amerikadakiler firinlarin sadece broil kismini acmalari yeterli olcaktir.afiyet olsun...BUARADA LUTFEN TARIFI GORUPDE YAPAN BLOG ARKADASLARIMIZ SITENIZDE PAYLASIRKEN KAYNAK GOSTERMENIZI BEKLIYORUZ TESSEKURLER






MALZEMELER

1 pound orta yagli kiyma
yarim orta boy kuru sogan
pulbiber karabiber tuz kimyon arzuya gore kofte harci

7 tane orat boy patates
biber ve domates
2 su bardagi salcali su 


YAPILISI
kiymayi derin bir kaba aliyoruz ucune kuru sogani rendeliyoruz baharatlarida ekleyip iyice yoguruyoruz .kofte sekilini veriyoruz tavada arkali onlu hafif kizartiyoruz sonrada firin tepsisine guzelce diziyoruz uzerine patatesleri soyuo yarim ay sekilinde dilimliyoruz domatesleride dilimliyoruz ve tepsiye diziyoruz  uzerine salcali suyu ekleyip 370 f firinda (220dereceli) ortalama 1 saat kadar pisiriyoruz aslinda siz kendi firnlarinizin pisirme suresini daha iyi bilirsiniz ona gore ayarlarsiniz iyi olur afiyet olsun









FIRIN POSETINDE KUZU KABURGA







BU ET HAZIR SATILDIGI ICIN KEMIKLERI RESIMDEKI GIBI IC ICE GECIRDIM SONRADA TUZLADIM BOLCA FIRIN POSETINE YERLESTIRIP 450 F 2 YADA 2 BUCUK SAAT PISIRDIM AFIYET OLSUN  KENDISI YAGLI OLDUGU ICIN YAG EKLEMEDIM



FIRIN POSETINDEN TAVUK







TAVUK ON BACAK ARZUYA GORE TAVUGUN SEVILDIGI YERLERI
TUZ
1 YEMEK KASIGI UN
VE FIRIN POSETI

TAVUKLARI TEMIZCE YIKAYALIM FIRIN POSETINE YERLESTIRELIM POSETIN USTUNE BICAKLA UFAK BIR DELIK ACALIM VE FIRININ 400 F ACALIM VE 1 BUCUK 2 SAAT KADAR PISIRELIM AFIYET



 TAVUK DIZME





canim annemin cok severek ve ozenerek yaptigi bir yemek bunu boyle ayni sekilde tavuk yerine  koftede yapabilirsiniz gercekten harika ve yedikce tadi damaginizda kalacak bi lezzet  simdiden afiyet olsun

MALZEMELER
6-7 TAVUK BUDU
5 PATLICAN
5 PATATES
5 DOMATES
2 YESIL BIBER
5-6 dis sarimsak
TAPIATO MEKSIKAN ACI SOS YOKSA ACILI KETCAP
KEKIK 5 YMK KASIGI ZEYTINYAGI
KIZARTMAK ICIN SIVI YAG
2 YEMEK KASIGI SALCA



yapilisi
PATATES PATLICAN VE DOMATESLERI RESIMDEKI GIBI HALKA HALKA KESELIM



  SONRA onlari kizgin yagda kizartalim





cok  fazla kizartilmayacak resimdeki gibi  olsun tabaga alalim tavuklari ayri bir tencerede cig goruntusu gidene kadar haslayalim 25 dk falan hazir olan tavugu bir kaba alalim biraz soguduktan sonra uzerine zeytin yagi tuz  kekik ve aci sosu dokelim(yada ketcap)guzelce karistiralim


tepsiye tavuklari ve kizaran sebzeleri dizelim domtesleri cig olarak aralarina yerlestirelim




 arzuya gore uzerine halka dogranmis soganda yerlestirebilirsiniz en son uzerine sarimsagi dovup salcali suya karistirp uzerine gezdirelim uzerini fulyoyla kaptip 200 dreceli(370 f) tavuklar iyice pisene kada pisirelim tahmini 1bucuk saat surebilir ama tam hatirlamiyorum sonuc asagida yemegimiz servise hazir afiyet olsun














DOLMALARIMMMMMM




VE ISTE ARKADASLARIMIN COK SEVIDIGI ADANA USULU KARISIK ACILI VE ETLI DOLMALAR GERCEKTEN COK LEZZETLILER BIR YIYEN ASIGI OLUYO DIYEBILIRIM BENDE COK SEVERIM AMA BEN TAZE PATLICAN VE BIBER SEVIYORUM ESIMIN HEPSINI SEVIYOOO OGLUM YEME OZURLU HICBISEY SEVMIYO:)) KIZIM GALIBA OGLUMUN ISTAHI ONDA TOPLANMIS NE VERSE DAHADA YOKMU DIYO:)))) ISTE BOYLE BI AILEYIZ BIZ:)COCUKLAR AMERIKALI BEN ADANALI ESIM ADIYAMANLI HER SEHIRDEN MEVCUT BIZDE GALIBA:))) COK KONUSMADAN SIZLERIDE KENDIMDEN KICIK ALDIRTMADAN TARIFE GECMEK ISTIYORUM


KURU PATLICAN LAHANA SARMA VE  ACI BIBER

4 DOMATES
1 DEMET MAYDANOZ
1 DEMET TAZE NANE
2 ADET KURU SOGAN
YARIM BAS SARIMSAK
YARIM CAY BARDAGI LIMON SUYU
GOZ KARARI PIRINC
500 GR ARZUYA GORE YAGLI YADA YAGSIZ KIYMA
BIBER VE DOMATES SALCASI
KIMYON,KARABIBER.KURU NANE,KEKIK,PUL BIBER VE TOZ KIRMIZI BIBER
BOLCA SIVI YAG

KURUTMALIK PALICAN
TAZE BIBER VE LAHANA


yapilisi
DOMATESI SOGANI MAYDANAZO NANEYI SARIMSAGI BIR KABA DOGRUYORUZ ICINE PIRINCI BAHARATLARI ETI EKLIYORUZ SALCAYI EKLERKEN HARCIN RENGI KIRMIZI OLACAK YANI KATARKEN ELINIZI KORKAK ALISTIRMAYIN KATIN VE SIVI YAGIDA BOL KATIP KARISTIRIYORUZ KARISTIRDIKTAN SONRA SIVI YAG ARALARDAN BELLLI EDECEK
PATLICANLARI SICAK SU ILE OCAGA ALIP GUZELCE HASLIYORUZ LAHANAYIDA AYNI SEKILDE HASLIYORUZ AMERIKADA KUCUK LAHAA SATILIYO YA ONU HIC KESMEDEN TUM BIR SEKILDE TENCEREDE HASLARASAK (COK HASLANMIYACAK AMA) COK GUZEL SARILIYO VE SARMAK ICIN BUYUK YAPRAKLARI OLUYO .HAZIRLADIGIMIZ ICI PATLICANLARA VE BIBERLERI DOLDURUYORUZ LAHANAYIDA SARIYORUZ TENCEREYE DIZIYORUZ TENCEREYE KATARKEN PATLICANLARI KAFA KAFAYA GECIRIYORUZ(DIKKAT EDIN HASTANELIK OLMASINLAR:))))VE YATARAKA SIKISIK BI SEKILDE TENCEREYE YATIRIYORUZ BIBERLEREDE LAHANA YAPRAGINDAN KAPAK YAPIYORUZ ONLARI BAYRAK GIBI AYAKTA TUTUYORUZ AA ONA GORE:)LAHANAYIDA ORTALARINA DIZIYORUZ UZTUNE PORSELEN TABAK GECIRIYORUZ USTUNU GECECEK SEKILDE SU EKLEYIP KISIK ATETE PISIRIYORUZ SONRADAN SU EKLEYEBILIRSINIZ PISMEDIYSE EGER CUNKU PIRINC FARKI OLABILIYO BEN ETLI YAPINCA SUMAK CEKIRDEGININ SUYUNU KULLANMIYOR ZEYTINYAGLI YAPINCA KULLANIYORUM CUNKU BENCE ETE EKSIMSI TAT YAKISMIYO AMA ZEYTINYAGLIYA COK YAKISIYOOO ONLARI EVLENDIREBILIRIZ HAYIRLI OLSUNNN:)))









EVDE ISKENDER YAPIMI




 INCE UZUN VE GENIS KESILMIS DANA ETI VE KUYRUK YAGI
YARIM PAKET TEREYAGI(2 FIT)
PUL BIBER TUZ

SOSU ICIN
7-8 DOMETES
2 ACI BIBER
ARZUYA GORE SARIMSAL 1 DIS

EKMEGI ICIN
MAYA
SU
UN VE TUZ


YAPILISI
etleri kuruk yagi ve sivi yag ile birlikte biraz kizartiyoruz uzerine su ekleyip iyice pisiyoruz cok pismeli ki elinizle parcalara ayirilacak sekilde piisen etin icine pulbiber ve tereyagini ekleyip iyicene rengi donene kadar kizartiyoruz kizaran etleri parcalara ayrip bi tabaga aliyoruz ekemgimizi hamurumuzu yogurup mayalandirdiktan sonra kucuk bezelere ayrip tavada pisiriyoruz eger bunla ugrasamam diyorsaniz hazir pide alip kullanabilirsiniz ekmekleri dograyip servis tabaginin altina yerlestiriyoruz ustune eti kizartmak icin kullandigimiz yagi (kizgin bir sekilde)ekmeklerin uzerine dokuyoruz etleri ekmegin ustene katiyoruz diger taraftan biberleri kucuk kucuk dograyip kizartiyoruz uzerine dogranmis domatesi ve 1tatli kasigi domates salcasi 1 tatli kasigi biber salcasi ekleyip iyice pisirip sos haline gelince etin uzerine dokuyoruz yaninda yogurtla servis yapiyoruz afiyet olsun



NOT:cok lezzetli bir yemek oluyo burda amerikada inkender ozlemi cekenlere siddetle tavsiye edilirr







ARAP TAVASI
                                      bu yemegin pismemis hali


ARAP TAVASI

500 GRAM orta yagli KIYMA
1 TANE ORTA BOY SOGAN
7-8 DIS SARIMSAK
3 yemek kasigi tereyagi
YARIM CAY BARDAGI KADAR PULBIBER(aci sevmiyorsaniz azaltabilirsiniz)
tuz 1 tatli kasigi karabiber
1 cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi salca
yarim demet maydanoz
domates yesil biber

YAPILISI
KIYMAYI,  ROBOTTAN GECIRILMIS SOGANI VE SARIMSAGI INCE KIYILMIS MAYDANOZU YUMUSAMIS TEREYAGINI BAHARATLARI VE SALCAYI EKLEYIP YOGURUYORUZ
KIYMAYI BUTUN BI HALDE  TEPSIYE SERIYORUZ YUVARLAK BI SEKILDE DOMETESI BIBERI DOGRUYORUZ  KENARLARINDAN DOKUYORUZ ORATSI BOS KALACAK YANI KOFTESI GORUNECEK SONRADAN 200 DERECELI(350-400 USA icin )FIRINA ATIP KOFTESI KIZARACAK SEKILDE PISIRIYORUZ AFIYET OLSUN
                             
                                  BUDA PISMIS HALI AMA YERKEN RESMINI CEKMEK AKLIMA GELDI
NOT : COK BASIT  PRATIK YEMEK  vede oldukca lezzetli

Hiç yorum yok: