hurriyet
21 Mart 2012 Çarşamba
EKLER PASTA
YINE BIR MISAFIR GUNUYDU BUGUN
SABAH ERKEN KALKIP HEYCANLA MISAFIR ICIN SOFRAYI KURMAYA BASLAMAK NE GUZEL BI DUYGU HERSEYI OZENE OZENE SERVISLIKLERE KATIP MASAYI DUZENLEMEK VE KENDI EMEGIN ILE HAZIR HICBIRSEY KULLANMADAN IKRAMLARI MISAFIRLERE TADDIRTMAK TABAKLARDAKI HERSEYIN BITMESI VEEEE BEGENILIP TARIF ISTENMESI YOKMU...ISTE EN MUHTESEM DUYGU BU PEKI YA SONRASI YANI MISAFIR GITTIKTEN SONRASIIII KABUSMU DESEM:))ORTADA KALAN ONCA BULASIIIIKK VE SENI BEKLIYEN BIR SURU ISS...
AMA OLSUN CANIM YINEDE MISAFIR AGIRLAMAK COK GUZELLLL...
YINE BI MISAFIR DAVETINDEN SITEYE EKLENMESINI BEKLEYEN TARIFLERIMDEN BIR TANESIIII OKADAR COK TARIFIM BIRIKMISKI ANLATAMAM COK GUZEL BI TARIF GERCEKTEN TUTUYOO MUTLAKA DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM
EKLER PASTA
MALZEMELER
2 bucuk su bardagi su
2 su bardagi un
125 gr tereyagi yada margarin
4 yumurta
KREMA MALZEMELERI
kremasi icin
2 bucuk su bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 CAY BARDAGI NISASTA VE UN KARIMI
1 kucuk paket heavy whiping crema(sivi krema)
suyun tamamini tencereye alalim kaynadiktan sonra tereyagini ekleyelim tereyagi eridikten sonra unun hepsini birden kaynayan suya atalim ve karistira karistira 2 dk pisirelim hemen ocaktan alip bir derin kaba bosaltalim hamurumuzu miksere hamur cirpici ucunu takalim ve 5 dk cirpip ilItalim hafif iliyinca icine yumurtalari kiralim cirpmaya devam edelim 1 cay kasigi kabartma tozunu ekleyelim hamur kivamina gelene kadar cirpalim hazir olan hamuru sikma torbasina ekleyelim ve yagli kagit serili tepsiye sikalim firinimizi 350f(180derece)firinda pembelesene kadar pisirelim 45 dk kadar ama bu sure uzayadabilir yada daha azda olabilir resimdeki gibi goruntusu olacakfirini kapatalim soguyana kadar cikarmayalim
NOT:BEN HAMURU UZUN SIKTIGIMI ZANNEDIP KESMISTIM AMA PISINCE SISIP BOYLE TOMBIK OLDULAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder