hurriyet

21 Mart 2012 Çarşamba

EKLER PASTA


YINE BIR MISAFIR GUNUYDU BUGUN
SABAH ERKEN KALKIP HEYCANLA MISAFIR ICIN SOFRAYI KURMAYA BASLAMAK NE GUZEL BI  DUYGU HERSEYI OZENE OZENE SERVISLIKLERE KATIP MASAYI DUZENLEMEK VE KENDI EMEGIN ILE HAZIR HICBIRSEY KULLANMADAN IKRAMLARI MISAFIRLERE TADDIRTMAK TABAKLARDAKI HERSEYIN BITMESI VEEEE BEGENILIP TARIF ISTENMESI YOKMU...ISTE EN MUHTESEM DUYGU BU PEKI YA SONRASI YANI MISAFIR GITTIKTEN SONRASIIII KABUSMU DESEM:))ORTADA KALAN ONCA BULASIIIIKK VE SENI BEKLIYEN BIR SURU ISS...
AMA OLSUN CANIM YINEDE MISAFIR AGIRLAMAK COK GUZELLLL...
YINE BI MISAFIR DAVETINDEN SITEYE EKLENMESINI BEKLEYEN TARIFLERIMDEN BIR TANESIIII OKADAR COK TARIFIM BIRIKMISKI ANLATAMAM  COK GUZEL BI TARIF GERCEKTEN TUTUYOO MUTLAKA DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM

EKLER PASTA
DSCN1844RSCN1886 
dscn1845








  MALZEMELER

2 bucuk su bardagi su
2 su bardagi un
125 gr tereyagi yada margarin
4 yumurta


KREMA MALZEMELERI
kremasi icin
2 bucuk su bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 CAY BARDAGI NISASTA VE UN KARIMI
1 kucuk paket heavy whiping crema(sivi krema)
suyun tamamini tencereye alalim kaynadiktan sonra  tereyagini ekleyelim tereyagi eridikten sonra unun hepsini birden kaynayan suya atalim ve karistira karistira 2 dk pisirelim hemen ocaktan alip bir derin kaba bosaltalim hamurumuzu miksere hamur cirpici ucunu takalim ve 5 dk cirpip ilItalim hafif iliyinca icine yumurtalari kiralim cirpmaya devam edelim 1 cay kasigi kabartma tozunu ekleyelim hamur kivamina gelene kadar cirpalim hazir olan hamuru sikma torbasina ekleyelim ve yagli kagit serili tepsiye sikalim firinimizi 350f(180derece)firinda pembelesene kadar pisirelim 45 dk kadar ama bu sure uzayadabilir yada daha azda olabilir resimdeki gibi goruntusu olacakfirini kapatalim soguyana kadar cikarmayalim
NOT:BEN HAMURU  UZUN SIKTIGIMI ZANNEDIP KESMISTIM AMA PISINCE SISIP BOYLE TOMBIK OLDULAR

  DSCN1844

Hiç yorum yok: