hurriyet

6 Mart 2012 Salı

PASTANE POGACASI - 2



Malzemeler:
3'BUCUK bardak beyaz un
1 yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
 3 çorba kaşığı şeker
15 gm (1/3 küp) yaşmaya veya 1 dolu YEMEK KASIGI ı kaşığı instant kuru maya
Çeyrek (¼) tatlı kaşığı mahlep (kullanılmasa da olur)
200 gram margarin, yumuşak yada tereyagi
1 su bardagi su ve 1 cay baedagi sut
 
İçi için:
½ bardak beyaz, tulum veya kaşar peynir (125 gram), rendelenmiş
 
Üzeri için:
1 yumurta sarısı (yani ayriyeten bir yumurta daha sadece sarisini kullan )
1 fiske şeker


yapilisi

unu mayayi tuzu sekeri ve mahlepi karistiralim unun oratsini haviz gibi acalim icine  tereyagini  oda sicakliginadi sutu ve suyu ekleyip yogurmaya baslayalim.ILK BASTA ELE YAPISACAK AMA YOGURDUKCA ELE YAPISMAYAN BIR HAMUR OLACAKTIR.hamurun kivami kulak memesi sertliginde olacak.20 dk kadar mayalandiralim sonrada istedigimiz sekli verip tepsiye dizelim.kucuk bir kasede yumurta sarisi ile sekeri karisriralim pogacalarin uzerine surelim onceden isitilmis 350 f yani 200 dereceli firinda resimdeki gibi kizarana kadar pisirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok: