hurriyet

22 Ocak 2012 Pazar

TAVUK DIZME


TAVUK DIZME





canim annemin cok severek ve ozenerek yaptigi bir yemek bunu boyle ayni sekilde tavuk yerine  koftede yapabilirsiniz gercekten harika ve yedikce tadi damaginizda kalacak bi lezzet  simdiden afiyet olsun

MALZEMELER
6-7 TAVUK BUDU
5 PATLICAN
5 PATATES
5 DOMATES
2 YESIL BIBER
5-6 dis sarimsak
TAPIATO MEKSIKAN ACI SOS YOKSA ACILI KETCAP
KEKIK 5 YMK KASIGI ZEYTINYAGI
KIZARTMAK ICIN SIVI YAG
2 YEMEK KASIGI SALCA



yapilisi
PATATES PATLICAN VE DOMATESLERI RESIMDEKI GIBI HALKA HALKA KESELIM


SONRA onlari kizgin yagda kizartalim





cok  fazla kizartilmayacak resimdeki gibi  olsun tabaga alalim tavuklari ayri bir tencerede cig goruntusu gidene kadar haslayalim 25 dk falan hazir olan tavugu bir kaba alalim biraz soguduktan sonra uzerine zeytin yagi tuz  kekik ve aci sosu dokelim(yada ketcap)guzelce karistiralim


tepsiye tavuklari ve kizaran sebzeleri dizelim domtesleri cig olarak aralarina yerlestirelim




 arzuya gore uzerine halka dogranmis soganda yerlestirebilirsiniz en son uzerine sarimsagi dovup salcali suya karistirp uzerine gezdirelim uzerini fulyoyla kaptip 200 dreceli(370 f) tavuklar iyice pisene kada pisirelim tahmini 1bucuk saat surebilir ama tam hatirlamiyorum sonuc asagida yemegimiz servise hazir afiyet olsun













Hiç yorum yok: