hurriyet

17 Ocak 2012 Salı

TIRAMISUUUU

                                                                      TIRAMISU







 


TIRAMISUUUUUUUUUU

DEGISIK VE DE COK LEZZETLI AYRICA HAFIF INSANIN YEDIKCE YIYESI GELENNN LEZZETLI KARAKIZ ADI TIRAMISU AMA BEN KARAKIZ DIYORUM DISI KARA ICI BEYAZZZZZZZZZZ  AFIYET OLSUN BUNU ARKADASIM HAVVA VE ELIFE VE ONLARIN GUZEL ANNELERINE YAPMISTIM COK BEGENDILER EVEDE PAKET YAPTIK DEMEKKI GERCEKTEN BEGENILMIS LAF OLSUN DIYE DEGIL  KIMISI BEGENMESEDE BURUN ALTINDAN YOO GUZEL OLMUS DERLER YA AYY BEN OYLE DIYEMEM SAKIN SAKIN BEN PEK BEGENMEDIM DERIM BEN TAMAK TADIM DEIL DERIM:)))) KUBRA ABLAAAAAAAA VE HATICE ABLAAAAAAAAAA SIZDE BOYLESINIZ BILIYORUM BENIM GIBIIIII ACABA  IYIMI YAPIYOZ KOTUMU BILMIYORUM KIRILIYORLARMIDIR SIZCE BENCE BIZE ALISMISLARDIR KIRILDIKLARINI ZANNETMIYORUM TANIMAYANLARDA ZAMANLA ALISIYOOO GALIBAAA:)))

BU TARIFI KIBELE BANUN SITESINDEN ALDIM ONUN TARIFLERINE BAYILIYORUM YALNIZ BEN  BIRAZ DEGISIKLIK YAPTIM

ISTE TARIIIIFFFFFFFFFFFFF



Malzemeler:

400 gr labne
500 gr çırpılmış krema
9 yumurta sarısı
300 gr şeker
3 yaprak JELATIN AMA BEN HELAL  BULADIM DIYE EKLEYEMEDIM
- iki pat kakaolu pandispanya veya kedi dili
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 5 cc - 1 çorba kaşığı badem likörü ve kanyak - eklemeyedebilirsiniz ama orjinali bu
2-3 CORBA KASIGI NISASTA 2 SU BARDAGI SUT


pandispanyanin malzemelri








6 yumurta
6 çorba kasığı toz seker
3 çorba kasığı mısır nişastası
5 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kasığı limon suyu
1 çay kasığı kabartma tozu

Yapılışı:
ilk olarak pandispanya yi yapalim
yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın.kabartmatozunu, kakaou, unu ve nısastayı karıstırın ikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 26 cm. kalıba dökun.165 derecede pisirin.pisen pandispanyayi 2 pata ayirin resimdeki gibi







sonra diger taraftan
şeker ve yumurta sarılarını mikserle beyazlayana kadar SONRA BUNLARI TENCEREYE ALIP SUTU VE NISATAYI EKLEYIP KOYULASANA KADAR KARISTIRIN HIZLI BI SEKILDE DIBI  TUTMASIN PISTIKTEN SONRA 5 DK DAHA CIRPIP BUZLUKTA 10 DK SOGUTUN

kremayı yoğunlaşana kadar çırpın
labne peyniri ayrı bir kapta çırpın
SOGUMUS OLAN YUMURTALI KREMAYI , HAZIR KREMA ve labneyi karışrırın.
yaprak jelatinleri soğuk suda ıslayın yumuşayınca orta büyüklükteki cezveye alın üzeri biraz geçecek kadar su ekleyin benmari usulu jelatinleri eritin tiramisu karışımına dökün karıştırın.
bir kapta nescafeyi 1 su bardağı sıcak su ve 4 çorba kaşığı şekerle eritin ılıyınca alkolleri ekleyin ve karıştırın
pandispanyayı bolca ıslayın. tiramisu  karışımının yarısını dökün. kalan pandispanya patını yerleştirin ıslatın dolapta yarım saat dinlendirin sonra kalan tiramisu karışımını dökün düzeltin tekrar derin dondurucuya koyun bir gece dinlensin. kelepçeli kalıptan çıkarın üzerine kakao serpin servis yapın.

Hiç yorum yok: