PASTANE POGACASI
MALZEMELER
1 su bardagi soguk sut
1 su bardagi soguk su
yarim paket margarin 250 gram(turkiye icin 1 paket)
3-4 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi mahlep
3 tatli kasigi instant kuru maya
4 yemek kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
1yumurta
aldigi kadar un
ICINE
peynir
YAPILISI
Unu.sekeri.mayayi,tuzu,mahlepi kisacasi sivi olmayan herseyi bir kabin icicnde ellinizle karistirn.oratasini havuz gibi acin yumurtanin beyazini ve cok yumusamiz olan margarini(buzdolabindan cikartip oda sicakliginda 2 saat beklemis olsun)suyu ve sutu ekleyin minciklaya minciklaya yogurmaya baslayin eger unu az gelmisse ekleyin kulak memesinden biraz yumusak olacak sivi yagi da dokup yine iyice yoguralim asagi yukari 3 dk kadar ele yapismayan bir hamur elde edlim uzerini bir kapakla ortup yaklasik 1saat kadar mayanlidiralim
mayalanan hamuru 2 dk yoguralim tezgahin ustune alip rulo yapalim istedigimiz buyuklukte bezelere ayiralim(benimkinden 19 tane cikti)sonra bezeleri avucumuzn topuk kismiyla bastiralim ortasina peyinir katalim ustunu kapatalim el avucumuzun topuguyla yine bastiralim hepsini ayni islemden gecirelim tepsiye dizelim firinimizi 370f ayarlayalim(turkiye icin 200derece)firin isinirken bizde pogacalarin uzerine yumurta sarilarini surelim arzu ya gore corek otu serpelim(orjinalinde yok ama ben ekledim sevdigim icin)5 DK tepside mayalandiralim isinan firina tepsimizi katalim uzri nar gibi kizarana kadar pisirelim.unutmadan ilk 15 dk kesinlikle firinin kapagini acmayalim
AFIYET OLSUNNNNNNNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder