hurriyet
17 Ocak 2012 Salı
KIYMALI VE PEYNIRLI KOL BOREGI
kol boregi kiymali ve peynirli
cok sevdigim bir borektir adana her sabah pastaneye gidip sicak sicak alip yaninda ayran domates offf cok guzel oluyo afiyet olsun mutlaka deneyin
malzemelr
2 su bardagi sut
2 su bardagi su
alabildigi kadar un
1 su bardagi sivi yag
tuz
surmek icin resimdeki gibi
100gr margarin+1 cay bardagi sivi yag(hamura surmek icin)
YAPILISI
sut su tuz ve unu karistirip oozlu yumusak ve ele yapismayan bir hamur elde edelim
hamuru 1 saat kadar dinlendirelim hamuru istedigin buyuklukte bezelere ayir sonra bezeleri margarin ve sivi yag karisimindan
surup ust uste katalim ve 15 dk bekletelim
resimdeki gibi
sonra bunlari tek tek alip cekerek uzatalim ve incecik tezgah gorunecek sekilde acalim sivi yag surelim hafif harcini katip kenarlarini katalim resimdeki gibi
sonra rulo sarip siki birsekilde yagli kagit serili tepsiye diziyoruz uzerine yogurt surup 190 dereceli firinda pisiriyoruz afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder