hurriyet

18 Ocak 2012 Çarşamba

EZO GELIN VE MANTARLI DOMATES CORBASI

 EZO GELIN CORBASI

aslinda bu corbaya annemler mercimek corbasi derler ama orjinal adi ezo gelin corbasiymis evlenince ogrendim:))mercimek sade pisermis icine sudan baska bisey girmezmis evlenince ogrendim:)nedense evlenince kocalar cok bilmis oluyoo yahu peki bu kadar herseyi biliyorlar madem neden biz kadinlar mutfaktayiz?degilmi cvp i ben bile bilmiyorumm tarifimize gecelimm



MALZEMELER
2 su bardagi mercimek
1 cay bardagi pirinc
1cay bardagi ince bulgur
1adet orat boy kuru sogan
5 sap maydanoz
1 tane patates
1 adet domates
1 adet yesil biber
3-4 dis sarimsak
alabildigi kadar su yada et suyu(knorrda ekleyebilirsiniz isaterseniz)
1  ymk kasigi biber ve 1ymk kasigi domates salcasi
istediginiz miktarda ve hangi baharati seviyorsaniz

YAPILISI

butun malzemeleri su ile duduklu tencereye alip pisiriyoruz.sonra blendirdan geciriyoruz.bir tavada salcalari ve baharatini kizartiyoruz kaynayan corbaya ekliyoruz bi tasim kaynadiktan sonra kapatalim sicak servis yapabilirsiniz afiyet olsun


MANTARLI DOMATES CORBASI

enfes bir domates corbasi herkes bilir aslinda ama bu mantarli domates corbasi tarifi baska yerde varmi bilmiyorum ama bunu ben kedim uydurdum ve evdekilerde cok begenerek yediler mutlaka et suyu ile pisirin cunku cok lezzetli oluyo afiyet olsun  corbamizin tarifi asagida



MALZEMELER
8 domates
5 tane mantar(mantarin buyulugune bagli)
3 coba kasigi un
 sivi yag,tuz
knor yada et suyu
1 yemek kasigi domates salcasi
YAPILISI
domtesleri robotten su gibi olana kadar  geciriyoruz.mantarlari ufak uafak dogruyoruz dogranan mantarlari un ile birlikte sivi yagda kavuruyoruz.icine salcayida alip biraz karistirdiktan sonra domates puresini ekleyip ve su ekliyoruz kaynayan kadar karistiriyoruz afiyet olsun







Hiç yorum yok: