hurriyet
3 Şubat 2012 Cuma
MEDOVIK PASTA
yukaridaki pasta ise medovik pasta rus pastasi honey cake
MEDOVIK PASTA(RUS PASTASI)
MALZEMELER
Hamur İçin:
.3 yumurta
.120 gram tereyağ veya margarin
.1 çay bardağı kadar şeker
.3 çorba kaşığı bal (kalitelisini tercih edin,hamurun kıvamını doğrudan etkiliyor.)
.1.5 paket kabartma tozu (orijinalinde karbonat kullanılıyor ben kabartma tozu ile pişirdim)
.4 su bardağı kadar un
.1 paket vanilya
KREMASI ICIN
sakizli muhallebi
isterseniz hazir paket kullanun 3 paket
isterseniz bu tarifi uygulayin
MALZEMELER
* 5 bardak süt
* 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 1 kahve fincanı un
* 1.5 bardak toz şeker
*2 TANE DAMLA SAKIZI FALIM OLSUN
UZERI ICIN
1 paket KUVETUR CIKOLATA
VE KREM SANTI
ILK ONCE KREMAMIZI YAPALIM
KREMANIN YAPILISI
Geniş bir tencerede yağı erittikten sonra unu tencereye katın. Sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin. Sakızı tencereye koyun. Oluşan karışımı 15-20 dakika kadar mikser ile çırpın.ve sogumaya birakin
orjinalinde farkli bir krema kullaniliyor ama ben bunu kullanmak istedim
cok guzel o oldu bence
HAMURUNUN YAPILISI
.ILK ONCE üç yumurta ve şekeri iyice çırpınız.
.3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtınız.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişiriniz ( en fazla 1 dk)
.Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave ediniz.
.Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katınız.
.Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde ediniz.
.Hamuru 6' eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açınız. (en kucuk kelepceli kalibinizin tabaniyla ölçün ve onunla actiginiz hamuru kesin resimdeki gibi
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 6-7 dk pişiriniz (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
.diger kalan bezelerinizide acip ayni islemleri yapiniz ayni boyutta olamsini sağlayınız.Artan kenarları toplayaniz isterseniz onlarida pisirip kurabiye niyetinde yiyebilirsiniz
.en kucuk kelepceli kalibimiza Pişen bisküvilerden teker teker alıp katalim ve biskuvileri katarken aralarina / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak.en son ustununede kremamizi dokelim ve kalibin icinde 1 saat sogumaya birakalim
kuvetur cikolatamizi benmari usulu eritelim eritikten sonra pastanin ustune dokelim.ve kelepceli kalibimizla birlikte dolabakatalim cikolatanin donmasini bekleyelim.cikolata donduktan sonra uzerini aluminyum fulyoyla kapatalim en az 1 gece buzdolabinda beklemeli.(ben 3 gun oncesinden yaptim susulemesinide arkadaslarimin gelmesine 1 saat kala yaptim)buzdolabinda 1 gece bekletikten sonra kelepceli kaliptan cikartalim(sadece kelepceli ksimini cikartmaniz yeterli)kenarlarini dikatli bir sekilde krem santi ile sivazlayalim.uzrinide istedigimiz gibi suslyelim.servis yaparken uzerine bal dokup yapalim cunku tadi oyle anlasiliyor afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder