hurriyet

5 Nisan 2012 Perşembe

MAKLUBE,TIRAMISUUU , FIRINDA TILAPIA BALIK,BARDAKTA JOLELI TAVUK GOGSU

    KREM PEYNIRLI SANDWICH KURABIYE

bu kurabiyeler cok ama cok lezzetli  ve sik bir sunum oldu misafirlerim icin siddetle tavisye ederim hamur malzemelerei daha yapmis oldugum tuzlu pastane kurabiyemin(KURU PASTA) buradan tarife ulasABILIRSINIZ  aynisi yapilis sekli ise marmelatli kurabiye gibi pistikten sonra servis yapacagimiz zaman krem peyniri surup iki kat yapiyoruz afiyet bal seker ola


View SANDEWIC KURABIYE


MAKLUBE

View MAKLUBEEE       
MALZEMELER
 1 kilo kavurma
3 su bardagi pirinc
3 tane patates
2 tane sogan
kimyon karabiber ve tuz
yarim cay bardagi sivi yag

SALATA MALZEMESI ICIN
2 ADET DOMATES
2 ADET SALATALIK
1 ADET KURU SOGAN
1 ADET SIVRI BIBER
YARIM DEMET MAYDANOZ
LIMON TUZ ZEYTINYAGI

YAPILISI
SOGANLARI HALKA HALKA DOGRUYORUZ .BUYUK BOY DERIN TENCERENIN ENALTINA DIZIYORUZ UZERINE HALKA HALKA DOGRANMIS PATATESLERI DIZIYORUZ ONUNDA USTUNE BOLCA KAVURMAMIZDA KATIYORUZ KAVURMANINDA USTUNE YIKANIP SUDA BEKLETILMIS PIRINCIN YARISINIDA EKLIYORUZ UZERINE KIMYON KARABIBER SERPIYORUZ VE YINE SIRASIYLA AYNI ISLEMI 1 KEZ DAHA TEKRARLIYORUZ PIRINCLERIN UZERINI 2 PARMAK GECECEK KADAR  SU ILAVE EDIYORUZ VE KISIK ATESTE PISIRMEYE BIRAKIYORUZ.pisen pilavi yuvarlak tepsiye ters donderip 15 dk  bekletiyoruz 15 20 dk gectikten sonra tencerinin alt kisminina yumruk vuruyoruz ve yavasca tenceri kaldiriyoruz maklube duzgun bir sekilde tepside kaliyor salata malzemeleri ufak ufak dograyip birbirine karistiriyoruz tepsiye aralikli olarak kisi sayisina gore kasikla katiyoruz 1 yogurt bir salata seklinde servis ediyoruz afiyet olsun


FIRINDA TILAPIA BALIK







MALZEMELER
2 adet tilapia balik
2 adet domates
2 adet sivri biber
zeytin yagi
aci sos

YAPILISI
BALIKLARI TAPAITO ACI SOSUNA YADA ACILI KETCAPLA TUZLAYIP HARMANLIYORUZ KUCUK BOY BORCAMA DIZIYORUZ UZERINE DOMATESI BIBERI DOGRUYORUZ YARIM CAY BARDAGI SU EKLEYIP FIRINDA IYICE SUYUNU CEKENE KADAR PISIRIYORUZ ILK SICAKLIGI CIKINCA SERVIS YAPIYORUZ YANINDA PILAV VE SALATADA OLUNCA YEMEYE  DOYEMIYORSUNUZ HABERINIZ OLA



   BARDAKTA JOLELI TAVUK GOGSU


  View BARDAKTA JOLELI MUHALLEBI                                                                       MALZEMELER
1 LITRE SUT
1 SU BARDAGI UN
200 GRAM TEREYAGI
1 SU BARDAGI SEKER
1 PAKET VANILYA
YARIM DAMLA SAKIZI(FALIM SAKIZLAR VARYA ONDAN)

1 PAKET MEYVELI JOLE

yapilisi
TEREYAGINI TENCEREYA ALIYORUZ ERITIYORUZ UNUDA EKLEYIP KARISTIRIYORUZ SONRA UZERINE  SUTUN HEPSINI ILAVE EDIYORUZ  SEKERIDE EKLEYIP KAYNAYANA KADAR SUREKLI KARISTIRIYORUZ.KAYNAMAYA YAKIN ICINE DAMLA SAKIZINI EKLEYIP MUHALLEBI KIVAMINA GELENE KADAR PISIRIYORUZ.PISEN MUHALLEBIYI OCAKTAN ALIP MIKSERIN YUKSEK DERECESI ILE 10 DK KADAR CIRPIYORUZ BU ONEMLI BIR NOKTA NEKADAR COK CIRPARSAN TATLIMIZ OKADAR LEZZETLI OLACAKTIR IYICE CIRPTIGIMIZ TATLIYI PORSIYONLUK BARDAKLARA ESIT SEKILDE DOKUYORUZ KENARLARINDA BOSLUK KALMAYACAK PURUZSUZ  OLMASINA OZEN GOSTERIN CUNKU AKSI TAKDIRDE JOLEMIZ ASAGI DOGRU KAYABILIR VE DUZGUN KALMAZ.JOLEMIZI UZERINDEKI TARIFE GORE HAZIRLAYALIM SOGUYAN TATLILARIN UZERLERINE ESIT BI SEKILDE DOKELIM BUZDOLABINDA 1 GECE BEKLEYEN TATLIMIZ SERVISE HAZIRDIR SUTLU TATLILAR HER ZAMAN ICIN MAXIMUM 1 GUN MINUMUM 6-7 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETILMELIDIRKI LEZZETI ORTAYA CIKSIN TATLIYI SERVIS  YAPARKEN BEN KREM SANTI ILE KENDIMCE SUSLEDIM COK SIK OLDU BENCE AFIYET OLSUN


TRAMISUUUUUMMM -2


View TIRAMISU TARIFI-2


MALZEMELER
6 YUMURTA
6 YEMEK KASIGI UN
6 YEMEK KASIGI NISASTA
6 YEMEK KASIGI PUDRA SEKERI
6 YEMEK KASIGI ILIK SU
YARIM CAY BARDAGI BADEM SURUBU
2 YEMEK KASIGI KAKO+1YEMEK KASIGI TURK KAHVESI

KREMASI ICIN:
5 BARDAK SUT
1 BARDAK UN
1 BARDAK SEKER
150 GRAM TEREYAGI
3 YUMURTA SARISI(KALAN BEYAZLARI PANDISPANYADA KULLANABILIRSINIZ)
1 PAKET LABNE PEYNIRI

PANDISPANYAYI ISLATMAK ICIN
ISTEDIGINIZ NESKAFE KARISIMI

KENARLARI ICIN 1 PAKET KEDI DILI


YAPILISI
ILK ONCE PANDISPANYAMIZI YAPALIM.YUMURTANIN SARILARINI VE BAYAZLARINI AYRI BIR KABA ALALIM IKISINI AYRIRI AYRI PUDRA SEKERINI BOLUSTUREREK YANI YARISINI BEYAZINA YARISINIDA SARISINA EKLEYIP IYICENE CIRPIYORUZ YUMURTANIN SARISININ RENGI DONUP NERDEYSE MAYONEZ KIVAMINA GELECEK SEKILDE,BEYZAINI ISTE IYICE CIRPIP KREAM SANTI KIVAMINA GELENE KADAR CIRPIYORUZ.YUMURTANIN SARISININ ICINE SIRASIYLA UNU NISASTAYI SUYU BADEM SURUBUNU VANILYAYI KABARTMA TOZUNU EKLIYORUZ HAFIF KARISTIRIYORUZ UZERINE YUMURTANIN BEYZANIDA EKLIYORUZ YINE BIRBIRINE IYICE KARISANA KADAR CIRPIYORUZ EN SON ICINE KAKOYO EKLEYIP TAHTA KASIKLA KARISTIRALIM ORTA BOY KELEPCELI KALIBIMIZI MARGARINLE YAGLIYORUZ KEK HAMURUMUZU DOKUYORUZ(ISTERSENIZ KUCUK BOY KELEPCELI KALIBINIZDADA PISIREBILIRSINIZ)PANDISPANYAYI 180 DERECELI(350F)AYARLI FIRINDA PISIRIYORUZ
TENCEREYE SUTU UNU TEREYAGINI YUMURTA SARISINI VE SEKERI EKLEYIP KARISTIRA KARISTIRA MUHALLEBI KIVAMINA GELENE KADAR PISIRIYORUZ OCAKTAN ALIP MIKSERLE 5 DK KADAR CIRPIYORUZ ICINE KREM PEYNIRIDE EKLEYIP IYICE BIRBIRLERINE YEDIRENE KADAR CIRPIYORUZ PANDISPANYAYI IKI PATA AYIRIYORUZ AYIRKEN PANDISPANYA KEKIN SOGUK OLMASINA DIKKAT EDINIZ ORTABOY KELEPCELI KALIBINICINE PANDISPANYA PATLARINDAN BIRTANESINI YERLESTIRIN NESCAFE ILE KEKIN HERTARAFINI ISLATIN SONRA RESIMDEKI GIBI KEDIDILINI KENARLARA YERLESTIRIN
   
SONRA UZERINE KREMAMIZI DOKUP 15 DK BUZDOLABINDA BEKTELIM BUZDOLABINDA BEKLETTIKTEN SONRA CIKARTIP 2.PANDISPANYA PATINI YERLESTIRELIM VE UZERINI NESCAFE ILE ISLATAIP KALAN KREMAYI DOKELIM BUZDOLABINDA MINIMUM 1 GECE BEKLETELIM MISAFIR GEMEDEN ONCE UZERINE NESCAFE VE KAKO KARISIMI DOKELIM. TIRAMISUYU SERVIS TABAGINA ALIP KELEPCEYI CIKARTALIM VE ISTERSENIZ BIR KURDELE ILE SUSLEYEBILIRSINIZ AFIYET OLSUN



Hiç yorum yok: